Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Pestki słonecznika prażone i solone, Meray, 300 g
Pestki słonecznika prażone i solone, Meray, 300 g
19,90 zł 14,90 zł
szt.
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g
38,90 zł 33,90 zł
szt.
Woda różana, 250 ml
Woda różana, 250 ml
9,90 zł 6,90 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 800 g
Masło klarowane Ghee, 800 g
59,90 zł 56,90 zł
szt.
Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
17,90 zł 14,90 zł
szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
35,90 zł 24,90 zł
szt.
Konfitura figowa, 430 g
Konfitura figowa, 430 g
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Pestki dyni prażone Al-Samir, 300 g
Pestki dyni prażone Al-Samir, 300 g
18,90 zł 14,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr
19,90 zł 16,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
34,90 zł 24,90 zł
szt.
Mastyks spożywczy, 0,5 g
Mastyks spożywczy, 0,5 g
7,90 zł 4,90 zł
szt.

Szanowni Klienci, obecnie utrudniony jest z nami kontakt telefoniczny.

Proszę o przesyłanie maila lub sms.

Czas realizacji zamówień może ulec wydłużeniu o kilka dni.

Za utrudnienia przepraszamy!

Przyprawa Ras el Hannout czerwona (Ras el Hanout), 50 g

Przyprawa Ras el Hannout czerwona (Ras el Hanout), 50 g
Przyprawa Ras el Hannout czerwona (Ras el Hanout), 50 g

Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczególnie  w Maroku. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tajine.

Dostępność: dostępny

Cena: 7,90 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Przyprawa Ras el Hannout żółta (Ras el Hanout), 50 g

Przyprawa Ras el Hannout żółta (Ras el Hanout), 50 g
Przyprawa Ras el Hannout żółta (Ras el Hanout), 50 g

Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczgólnie  w Maroku. W skład tej mieszanki, zwanej zółtą, wchodzą m.in. kolendra, kurkuma, kumin, ostra czerwona papryka.  

 

Dostępność: dostępny

Cena: 7,90 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 200 g

Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 200 g
Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 200 g

Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczególnie w Maroku. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tajine.

Dostępność: dostępny

Cena: 23,90 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 50 g

Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 50 g
Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 50 g

Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczególnie  w Maroku. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tajine. 

Dostępność: dostępny

Cena: 7,50 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

>PRZEPIS< Moghrabieh - kuleczkowe danie po arabsku

>PRZEPIS< Moghrabieh - kuleczkowe danie po arabsku
>PRZEPIS< Moghrabieh - kuleczkowe danie po arabsku

Przepis na moghrabieh z mięsem, cieciorką i cebulą. Kurczak, baranina czy inne ulubione mięso świetnie będzie się komponowało w tym daniu. Dodatek przyprawy ras el hanout połączy smaki i nada potrawie marokańskiego charakteru.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Zupa z dyni z czerwoną soczewicą, kardamonem i arabskimi grzankami

>PRZEPIS< Zupa z dyni z czerwoną soczewicą, kardamonem i arabskimi grzankami
>PRZEPIS< Zupa z dyni z czerwoną soczewicą, kardamonem i arabskimi grzankami

Bardzo lubimy zupę dyniową. Dodatek czerwonej soczewicy, kardamonu i przyprawy ras el hanout nadaje tej zupie dyniowej bliskowschodniego charakteru i wzbogaca smak, a grzanki z chleba arabskiego są świetnym dodatkiem, dzięki któremu zupa jest doskonale sycąca.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Mnezele - lekkie danie na bazie cukini

>PRZEPIS< Mnezele - lekkie danie na bazie cukini
>PRZEPIS< Mnezele - lekkie danie na bazie cukini

Przedstawiamy przepis na mnezele (منزلة الكوسا). To warzywna potrawka, której składnikiem podstawowym jest, jak to było w przypadku naszego dania, cukinia (można zrobić mnezele z bakłażanów, kalafiora, ziemniaków). Do mnezele można dodać mielone lub pokrojone w kostkę mięso. Proste to danie, szybkie w wykonaniu, aromatyczne. Kilka składników, nieco podsmażenia i podduszenia, i gotowe. Przyprawy nadają takiej warzywnej mieszance odpowiednio orientalnego smaku, mięta świeża lub suszona orzeźwi smak.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Potrawka z kurczaka z za'atarem i warzywami

>PRZEPIS< Potrawka z kurczaka z za'atarem i warzywami
>PRZEPIS< Potrawka z kurczaka z za'atarem i warzywami

Za'atar to jeden z najważniejszych składników kuchni arabskie. To również bardzo dobry dodatek do dań gotowanych. Oddaje wyraźny smak tymianku, i orzeźwiającą nutę sumaku. Kurczak z za'atarem to bardzo smaczny pomysł na dość szybkie danie z drobiu - rodzaj potrawki, z dodatkiem warzyw, zapieczone w piekarniku. Po pokrojeniu składników robi się samo ;)

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Fatayer bi żybne. Pieczone placuszki z serem

>PRZEPIS< Fatayer bi żybne. Pieczone placuszki z serem
>PRZEPIS< Fatayer bi żybne. Pieczone placuszki z serem

Fatayer bi żybne. Czyli placuszki z ciasta drożdżowego,  łódeczkowe w kształcie, nadziewane serem i pietruszką. Procedura przygotowania jest prosta, choć wymaga nieco zabawy. Efekt jest interesujący i bardzo smaczny

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)

>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)
>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)

Jebra, yabrak - maleńkie, ciemnozielone zawiniątka w kształcie wałeczków. Mini gołąbki faszerowane ryżem, mięsem, ryżem z warzywami, ryżem z mięsem. Liść kapusty zastąpiony liściem winorośli. Pyszna przekąska na ciepło i na zimno. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl