Zatar (Zaatar) , 75g
Zaatar - mieszanka śniadaniowa składająca się z tymianku, sumaku, kuminu, sezamu i soli.
Dostępność: dostępny
Garam Masala, 1000 g
Orientalna mieszanka przyprawowa, nieodzowny składnik kuchni wedyjskiej. W skład mieszanki wchodzą osobno prażone i razem mielone składniki: kolendra, kozieradka, kumin, gorczyca, goździki, pieprz, anyż, imbir, czosnek. W zależności od regionu sporządzania mieszanki oraz osobistego smaku proporcje składników w mieszance się różnią. Zazwyczaj dodawana pod koniec gotowania. Nadaje się np. do dań z ryżu.
Dostępność: dostępny
Garam Masala, 50 g
Orientalna mieszanka przyprawowa, nieodzowny składnik kuchni wedyjskiej. W skład mieszanki wchodzą osobno prażone i razem mielone składniki: kolendra, kozieradka, kumin, gorczyca, goździki, pieprz, anyż, imbir, czosnek. W zależności od regionu sporządzania mieszanki oraz osobistego smaku proporcje składników w mieszance się różnią. Zazwyczaj dodawana pod koniec gotowania. Nadaje się np. do dań z ryżu.
Dostępność: dostępny
Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 1000 g
Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczególnie w Maroku. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tajine.
Dostępność: dostępny
Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 200 g
Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczególnie w Maroku. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tajine.
Dostępność: dostępny
Ras el Hannout (Ras el Hanout), przyprawa marokańska 50 g
Przyprawa popularna w Afryce Północnej, szczególnie w Maroku. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych, w tym sztandarowego marokańskiego gulaszu tajine.
Dostępność: dostępny
Sumak, 75 g
Przyprawa o wyraźnie kwaskowatym smaku. Używana do posypywania np. falafela.
Dostępność: dostępny