Labneh - kulki serowe z tymiankiem w oliwie, 640 g
Kule z białego delikatnego sera wytworzonego z jogurtu, z dodatkiem tymianku, zanurzone w oliwie.
Dostępność: dostępny
Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, Chtoura Gaarden, 500 ml
Skoncentrowany syrop z granatów. Smakowita gęsta melasa z granatów dodawana do deserów, do przygotowania napojów, do sałatek. Smak słodko-kwaśny. Doskonały składnik do przygotowywania marynat do mięs.
Dostępność: dostępny
Skoncentrowany napój daktylowy, Jallab, 550 ml
Koncentrat do przygotowania Jallab, popularnego na Bliskim Wschodzie napoju. Koncentrat zawiera skoncentrowany sok z daktyli, wzbogacony wodą różaną. Napój tradycyjnie jest podawany z pokruszonym lodem i orzeszkamii pinii lub rodzynkami.
Dostępność: dostępny
Woda różana, 250 ml
Woda różana to doskonały dodatek do napojów, ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej.
Dostępność: dostępny
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
Woda z kwiatów pomarańczy to doskonały dodatek do napojów, ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej. Jest również wykorzystywana w kosmetyce jako doskonałej jakości naturalny tonik.
Dostępność: dostępny
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), 0,9 kg
Suszozne ziarno cieciorki - główny składnik wielu bliskowschodnich potraw, m.in. hummusu.
Roślina strączkowa, której ziarna przypominają groch.
Dostępność: dostępny
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), Boltat, 0,9 kg
Suszozne ziarno cieciorki - główny składnik wielu bliskowschodnich potraw, m.in. hummusu.
Roślina strączkowa, której ziarna przypominają groch.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g
Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Dostępność: dostępny