BLOG
Wracamy!!

WRACAMY do regularnych wysyłek!

Ze względu na ograniczenia zmieni się ich harmonogram - wszystkie paczki będą pakowane w piątek / sobotę, a fizyczna ich wysyłka nastąpi w poniedziałek. Zamówienia złożone po 12.00 w piątek będą przechodziły na następny tydzień. Ze względu na zmianę harmonogramu wysyłek nie jesteśmy w stanie zapewnić dostawy świeżego pieczywa, które zostanie wyłączone z oferty. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień Stęskniliśmy się 

PS. NOWY NR KONTA. Proszę o zwrócenie na to uwagi podczas dokonywania płatności!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
59,90 zł 54,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
15,90 zł 12,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g
Cieciorka gotowana, puszka 400 g
6,50 zł 5,90 zł
szt.
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), 0,9 kg
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), 0,9 kg
19,90 zł 17,90 zł
szt.
Bulion wołowy halal, 12 kostek
Bulion wołowy halal, 12 kostek
9,90 zł 8,60 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
32,90 zł 24,90 zł
szt.
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g
22,90 zł 18,90 zł
szt.
Kardamon ziarno, 30 g
Kardamon ziarno, 30 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Kardamon mielony, 30 g
Kardamon mielony, 30 g
13,90 zł 9,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Ryba pod sezamową pierzynką

>PRZEPIS< Ryba pod sezamową pierzynką
>PRZEPIS< Ryba pod sezamową pierzynką

Ziarno sezamu - bardzo popularny dodatek do dań kuchni bliskowschodniej, świetnie nadaje się również jako podstawowy składnik "pierzynki", którą obkładam rybę lub mięso przed pieczeniem. Tu przepis na rybę pieczoną pod pierzynką z sezamu z dodatkami. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem
>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Ciasto z gatunku zdrowych i smacznych. Mąka żytnia, otręby lub płatki owsiane, melasa daktylowa, pistacje. Szybko się robi jeszcze szybciej znika ;) Świetny sposób na zagospodarowanie słodkiej melasy, którą zastępujemy cukier.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Ciasteczka Qatayef

>PRZEPIS< Ciasteczka Qatayef
>PRZEPIS< Ciasteczka Qatayef

Arabskie ciasteczka. Niezwykłe ciasteczka, doskonały deser. Spożywany przez okrągły rok, szczególnie w czasie Ramadanu. Deser przygotowuje się w dwóch etapach - pierwszy to smażenie placuszków, drugi to nadziewanie i podawanie polanych syropem, posypanych orzeszkami.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Smażony ser halloumi

>PRZEPIS< Smażony ser halloumi
>PRZEPIS< Smażony ser halloumi

Ser należy smażyć w ostatniej chwili i serwować gorący prosto z patelni. Przyjemnie słony, trochę podobny do dojrzałej mozzarelli, smażony ser halloumi najlepiej smakuje w najprostrzej postaci - z kilkoma plasterkami pomidora. Smażony ser halloumi nadaje się na przekąskę albo na kolację.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią

>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią
>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią

Kibbe - tradycyjne danie kuchni bliskowschodniej z ciasta burgolowo-mięsnego nadziewane mięsem z orzeszkami pinii.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Kusa mahszi (kousa mahshi) - kabaczki faszerowane w sosie pomidorowym z miętą

>PRZEPIS< Kusa mahszi (kousa mahshi) - kabaczki faszerowane w sosie pomidorowym z miętą
>PRZEPIS< Kusa mahszi (kousa mahshi) - kabaczki faszerowane w sosie pomidorowym z miętą

Mahszi można można przygotować z różnych warzyw - lubimy faszerowane papryki, lubimy faszerowane pomidory z grubą skórką. Możemy faszerować bakłażany i cebule. Albo ziemniaki. Jebra (dolma) to faszerowane liście winorośli. Zdrowe smaczne dania - doskonałe źródło zdrowia w kuchni. Tu przepis na faszerowane kabaczki w sosie pomidorowym z miętą

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Bułeczki z serem akawi i pistacjami

>PRZEPIS< Bułeczki z serem akawi i pistacjami
>PRZEPIS< Bułeczki z serem akawi i pistacjami

Mięciutkie drożdżowe bułeczki, wytrawne w smaku ze słonawym nadzieniem z sera akawi, pistacjami i ziołami. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Arabskie sushi

>PRZEPIS< Arabskie sushi
>PRZEPIS< Arabskie sushi

Danie żart. Bo gotowanie nie musi być śmiertelnie poważne. My lubimy się gotowaniem bawić. Nawet jeśli mamy na myśli tylko pomysł na kolację. Albo szybką przekąskę dla przyjaciół. Przecież kuchnia fuzion jest teraz tak modna ;) Więc robimy dziś...: arabskie sushi.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Bułeczki dożdżowe z przyprawą ka'ak

>PRZEPIS< Bułeczki dożdżowe z przyprawą ka'ak
>PRZEPIS< Bułeczki dożdżowe z przyprawą ka'ak

Ka'ak to tradycyjne ciasto bliskowschodnie ("ka'ak" to po arabsku "ciasto"), które występuje w kilku odmianach - są paluchy kaak, oponki kaak czy takie niewielki kuleczki. Te ciasteczka z ciasta drożdżowego są bardzo popularne w czasie Ramadanu ale i na codzień zajadane z apetytem, przez dorosłych (do herbaty) i dzieci (do kubka mleka).

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Tabbouleh - zielona pietruszka rządzi

>PRZEPIS< Tabbouleh - zielona pietruszka rządzi
>PRZEPIS< Tabbouleh - zielona pietruszka rządzi

Najprawdopodobniej najbardziej popularna bliskowschodnia sałatka. Podawana jako mezze, dodatek do dań głównych, samodzielne danie. Świetna propozycja dla wegetarian. Proste wykonanie, pyszne danie, kwintesencja arabskiej kuchni.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Fettusz - sałatka z podpiekanym arabskim chlebem

>PRZEPIS< Fettusz - sałatka z podpiekanym arabskim chlebem
>PRZEPIS< Fettusz - sałatka z podpiekanym arabskim chlebem

Fettusz (فتوش, fattusz, fattush) - jedna z najbardziej popularnych sałatek bliskowschodniej kuchni. Jej charakterystycznym składnikiem są kawałki arabskiego chleba, podpieczone na chrupko w piekarniku lub piecu i pocięte lub połamane. Sałata, warzywa, kawałeczki chrupkiego chleba i pyszny sos - fettusz da się lubić :)

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy

>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)

>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)
>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)

Jebra, yabrak - maleńkie, ciemnozielone zawiniątka w kształcie wałeczków. Mini gołąbki faszerowane ryżem, mięsem, ryżem z warzywami, ryżem z mięsem. Liść kapusty zastąpiony liściem winorośli. Pyszna przekąska na ciepło i na zimno. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł
bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl