Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Promocje
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
14,90 zł 12,90 zł 13,93 zł 12,06 zł
szt.
12 x Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
12 x Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
157,00 zł 139,00 zł 146,73 zł 129,91 zł
szt.
12 x Woda różana, 500 ml
12 x Woda różana, 500 ml
157,00 zł 139,00 zł 146,73 zł 129,91 zł
szt.
24 x Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
24 x Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
159,00 zł 139,00 zł 148,60 zł 129,91 zł
szt.
Woda różana, 500 ml
Woda różana, 500 ml
14,90 zł 12,90 zł 13,93 zł 12,06 zł
szt.
24 x Woda różana, 250 ml
24 x Woda różana, 250 ml
159,00 zł 139,00 zł 148,60 zł 129,91 zł
szt.
Woda różana, 250 ml
Woda różana, 250 ml
9,90 zł 7,90 zł 9,25 zł 7,38 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
9,90 zł 7,90 zł 9,25 zł 7,38 zł
szt.

Znaleziono produktów: 73

>PRZEPIS< Foul blaban - bób z jogurtem i tahini

>PRZEPIS< Foul blaban - bób z jogurtem i tahini
>PRZEPIS< Foul blaban - bób z jogurtem i tahini

Wspomnienie Hassana, którym podzielił się na naszej fejsbukowej stronie stało się inspiracją do zrobienia dania absolutnie typowego dla kuchni arabskiej - bobu z labanem i tahini. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Ghraybeh, arabskie maślane ciasteczka

>PRZEPIS< Ghraybeh, arabskie maślane ciasteczka
>PRZEPIS< Ghraybeh, arabskie maślane ciasteczka

Bardzo kruche, maślane ciasteczka arabskie. Bardzo proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Przybierają różne kształty - od krążków po większe lub mniejsze pierścionki. Charakterystyczny dodatek - orzeszek. Pistacja, pinia, nerkowiec. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Herbata po beduińsku - Beduin tea

>PRZEPIS< Herbata po beduińsku - Beduin tea
>PRZEPIS< Herbata po beduińsku - Beduin tea

Napój podawany przez mieszkańców pustyni, beduinów. Smak tej herbaty pozostaje na długo w pamięci. Jest słodka, aromatyczna i ma dodatek tego czegoś, co czyni tę herbatę tak wyjątkową - to habak.  

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Hommos bi tahini - domowa pasta z gotowanej cieciorki z tahini

>PRZEPIS< Hommos bi tahini - domowa pasta z gotowanej cieciorki z tahini
>PRZEPIS< Hommos bi tahini - domowa pasta z gotowanej cieciorki z tahini

Najpopularniejsza pasta bliskowschodnia. Niekiedy u nas nazywana humusem. Jedzona przy każdej okazji, zapewne w każdym arabskim domu. Nie wyobrażam sobie głównego posiłku (ale i też często śniadania) bez miseczki hommosu na stole.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)

>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)
>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)

Proponujemy arabską jajecznicę na kiełbaskach sojok - pysznych arabskich, tureckich kiełbaskach nadających potrawie charakterny smak. Jajecznica w formie omletu to świetny pomysł na sute śniadanie dla rodziny.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)

>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)
>PRZEPIS< Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (yebra, dolma, jalunżi)

Jebra, yabrak - maleńkie, ciemnozielone zawiniątka w kształcie wałeczków. Mini gołąbki faszerowane ryżem, mięsem, ryżem z warzywami, ryżem z mięsem. Liść kapusty zastąpiony liściem winorośli. Pyszna przekąska na ciepło i na zimno. 

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią

>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią
>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią

Kibbe - tradycyjne danie kuchni bliskowschodniej z ciasta burgolowo-mięsnego nadziewane mięsem z orzeszkami pinii.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Knafeh bsenije czyli kunafa w blaszcce

>PRZEPIS< Knafeh bsenije czyli kunafa w blaszcce
>PRZEPIS< Knafeh bsenije czyli kunafa w blaszcce

Nasz ulubiony deser - kunafa (konafa) w blaszce przekładana serem ricotta ze śmietanką. (Smacznym nadzieniem będzie również odsolona mozzarella). Po upieczeniu całość polana została syropem ze słuszną ilością soku z cytryny. Dodatek wody różanej do syropu powoduje, że trudno się oprzeć pięknemu aromatowi tego pieczonego deseru - ciasta.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Kofta aromatyczna na chlebkach pita

>PRZEPIS< Kofta aromatyczna na chlebkach pita
>PRZEPIS< Kofta aromatyczna na chlebkach pita

Kofta. Bardzo aromatyczne kotleciki z imbirem, czosnkiem, kolendrą, miętą, kurkumą. Kotleciki można smażyć na patelni. Można upiec na grillu lub w piekarniku na blaszce posmarowanej odrobiną oliwy. I podawać np. na chlebkach pita.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Kurczak z kiszonymi cytrynami

>PRZEPIS< Kurczak z kiszonymi cytrynami
>PRZEPIS< Kurczak z kiszonymi cytrynami

Prosty przepis na oryginalne danie. Dwa, trzy składniki, przyprawy, piekarnik. Kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami. Limonkowy, owocowy smak mięsa doskonale będzie pasował do ryżu lub burgolu.

Dostępność: dostępny

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )
szt.

>PRZEPIS< Kusa mahszi (kousa mahshi) - kabaczki faszerowane w sosie pomidorowym z miętą

>PRZEPIS< Kusa mahszi (kousa mahshi) - kabaczki faszerowane w sosie pomidorowym z miętą
>PRZEPIS< Kusa mahszi (kousa mahshi) - kabaczki faszerowane w sosie pomidorowym z miętą

Mahszi można można przygotować z różnych warzyw - lubimy faszerowane papryki, lubimy faszerowane pomidory z grubą skórką. Możemy faszerować bakłażany i cebule. Albo ziemniaki. Jebra (dolma) to faszerowane liście winorośli. Zdrowe smaczne dania - doskonałe źródło zdrowia w kuchni. Tu przepis na faszerowane kabaczki w sosie pomidorowym z miętą

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )

>PRZEPIS< Maamoul (mamul, maamoul) - arabskie ciasteczka z nadzieniem

>PRZEPIS< Maamoul (mamul, maamoul) - arabskie ciasteczka z nadzieniem
>PRZEPIS< Maamoul (mamul, maamoul) - arabskie ciasteczka z nadzieniem

Ciasteczko ma'amoul - ciasteczko symbol. Otwartości, pojednania, ekumenizmu. Tradycyjnie pieczone w czasie Ramadanu przez Muzułmanów, na Wielkanoc przez Chrześcijan, na Święto Pesach przez społeczność żydowską. Do ich przygotowania potrzebna jest tradycyjna foremka taabeh, ręcznie wykonana z drewna. Zwyczajowo gospodynie przygotowują trzy rodzaje ciasteczek z różnymi nadzieniami. Z pastą z daktyli, z orzechami włoskimi, z orzechami pistacjowymi. Każdy rodzaj ciasteczka ma inny kształt.

Dostępność: Smacznego :)

Cena: 0,01 zł (netto: 0,01 zł )
Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium