Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
Tarhana, ZAIKA, Tradycyjna zupa turecka, 500 g.
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Tarhana jest tradycyjną, turecką zupą w proszku, przygotowywaną od wielu lat. Tradycyjnie tarhanę przygotowuje się raz w roku w okresie letnim i spożywa w okresie jesienno zimowym. Jest to rozgrzewająca, lekko pikantna zupa, która zawiera mnóstwo składników odżywczych i probiotyków, dlatego bardzo często podaje się ją osobom przeziębionym.
Produkcja tarhany polega na zrobieniu ciasta z warzyw, jogurtu, mąki i przypraw, a następnie suszeniu go przez około 20 dni. Z ususzonego ciasta tworzy się magiczny proszek, dzięki któremu zimą można cieszyć się smakiem warzyw dojrzewających w gorącym tureckim słońcu przez cały rok.
500 g tarhany w proszku pozwala na zrobienie około 12 lub 15 porcji rozgrzewającej zupy.
Przygotowanie 4 porcji zupy:
4 łyżki (80 g) proszku Tarhana
2 łyżki (50 g) masła klarowanego
1 łyżka (30 g) pasty pomidorowej
1 łyżka (8 g) oleju słonecznikowego
1 łyżeczka (1,5 g) suszonej mięty
1 łyżka (2,5 g) płatków suszonej ostrej papryki
7 szklanek (1,4 l) wody
2 łyżki (7 g) soli
2 ząbki czosnku
Rozpuścić masło klarowane w garnku, dodać pastę pomidorową, olej słonecznikowy, miętę, płatki papryki, sól i lekko podsmażyć.
Proszek Tarhana wymieszać w szklance zimnej wody, następnie dodać do garnka z wcześniej przygotowaną pastą i zalać pozostałą ilością wody, opcjonalnie dodać 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 10-15 minut. od czasu, do czasu mieszając.
Zupę podawać gorącą. Smacznego! Sahha!
Opakowanie 500 g w foliowym woreczku.
Opinie o produkcie (0)
