
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Makaron Szarije, (sherije, sharije, szerije, vermiczeli)) 500 g
- Pestki melona super prażone Al-Samir, 300 g
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g
- Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
- Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT
- Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Tahini pasta sezamowa, Durra 800 g





Opis
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Durra 800 g
Pasta tahini z prażonego ziarna sezamowego, o nieco orzechowym smaku. Tahini jest niezbędnym składnikiem kuchni bliskowschodniej, choć nie tylko. Jest używana w kuchni Grecji, Turcji, Azji. Tahini używana jest do przygotowywania wielu potraw, m.in. jako dodatek do hummusu i pasty z bakłażanów, sosu tahini, do deserów. Wymieszana z miodem lub melasą owocową stanowi smaczne smarowidło do kanapek, placków czy naleśników.
Tahini to bardzo zdrowe, naturalne źródło wapnia, żelaza i magnezu. Zawiera zdrowy błonnik.
Skład: 100% sezam, uprażony i zmielony
Opakowanie plastikowe 800 g
Olej sezamowy na powierzchni tahini jest zjawiskiem naturalnym. Przed użyciem dokładnie wymieszać
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opakowanie zawiera ok. 45 łyżek stołowych tahini
Wartości odżywcze | |
porcja - 2 łyżki stołowe ok. |
37 g |
Ilość / dzienne % zapotrzebowanie | |
kalorie kcal | 260 |
tłuszcze | 23 g / 35 % |
w tym: | |
nasycone | 3,5 g / 18 % |
polinienasycone | 0 g |
mononienasycone | 0 g |
sód | 0 g / 0 % |
potas |
brak danych |
cholesterol | 0,0 g / 0 % |
Węglowodany ogólem | 5 g / 2 % |
w tym błonnik | 3 g / 11 % |
białka | 9 g / 5 % |
witamina A | 0,00% |
witamina C | 0,00% |
wapń | 4,00% |
żelazo | 10,00% |