
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(57)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(79)
- Ciasta i ciasteczka(18)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(23)
- Słodkości pozostałe(45)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(70)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g
- Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Miseczka gliniana do zapiekania
- Ciasteczko mamoul (mamul) z daktylami, 21g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Woda różana, 500 ml
- Woda różana, 250 ml
Suszone czarne limetki, loumi, 50 g





Opis
Suszone czarne limetki, loumi, 50 g
Loumi, suszone limetki (Loomi, Lumi) jest przyprawą używaną w dań Bliskiego Wschodu. Dojrzałe limonki gotowane są w słonej wodzie i suszone w słońcu. Występuje w kolorach od beżowego do czarnego. Sprzedawane są w całości lub mielone.
Loumi są zwykle używane w daniach z roślin strączkowych, zupach, daniach z owoców morza lub mięsa, również do ryżu. Przed dodaniem do potrawy się je rozgniata. Po ugotowaniu stają się miękkie i jadalne.
Loumi mają bardzo intensywny aromat. Dominujący smak to kwaśny i cytrusowy jak cytryna, ale również nieco dymny. Brak im słodyczy świeżej limonki. Skórka bywa gorzkawa.
Opakowanie foliowe zawierające 7-9 limetek, w zależności od wielkości owoców.
Produkty powiązane
Daktyle suszone LULU, 1000 g

Daktyle na jeden kęs - tak określana jest odmiana daktyli Lulu - niewielkie owoce i sferycznym kształcie i pomarszczonej skórce. Owoce mają ciemną barwę i przyjemny smak umiarkowanej słodyczy.
Daktyle suszone LULU, 500 g

Daktyle na jeden kęs - tak określana jest odmiana daktyli Lulu - niewielkie owoce i sferycznym kształcie i pomarszczonej skórce. Owoce mają ciemną barwę i przyjemny smak umiarkowanej słodyczy.
Daktyle suszone tunezyjskie Salammbo, 200 g

Suszone daktyle z pestką. Mięsiste owoce egzotyczne pyszne jako przekąska czy dostatek do wypieków i potraw. Na tacce z wygodną szpatułką.
Daktyle suszone tunezyjskie Salammbo, 400 g

Suszone daktyle z pestką. Mięsiste owoce egzotyczne pyszne jako przekąska czy dostatek do wypieków i potraw. Na tacce z wygodną szpatułką.
Daktyle tunezyjskie świeże na gałązkach, 1000 g

Świeże, aromatyczne daktyle odmiany Deglet Nour prosto z Tunezji. Miękkie i soczyste, średnio słodkie. Na gałązkach. Pyszna, zdrowa przekąska. Doskonały dodatek do deserów i ciast.
Zastrzyk energii. Bez środków konserwujących.
Daktyle tunezyjskie świeże, 1000 g

Świeże, aromatyczne daktyle odmiany Deglet Nour prosto z Tunezji ze zbioru z ostatniego roku. Miękkie i soczyste, średnio słodkie. Sortowane, luzem, z pestką. Pyszna, zdrowa przekąska. Doskonały dodatek do deserów i ciast.
Zastrzyk energii. Bez środków konserwujących.
Mieszanka orzechów i pestek, 300 g

Oryginalna libańska mieszkanka orzechów i pestek.
Orzechy nerkowca niesolone, łuskane, 50 g

Orzechy nerkowca łuskane, niesolone. Orzechy stosowane w bliskowschodnich wypiekach ale również jako prażony dodatek do dań. Smaczne również jako przekąska.
Orzechy pinii, (pinia) 30 g

Orzechy pinii pozyskiwane są z szyszek pewnego gatunku sosny. Są bogate w tłuszcze. Jada się je na surowo, prażone lub solone.
Pestki melona małe prażone Al-Samir, 300 g

Małe pestki melona prażone i solone.
Pestki melona super prażone Al-Samir, 300 g

Duże pestki melona prażone i solone.
Pestki dyni łuksane 100 g

Łuskane pestki dyni 100 g. Doskonały dodatek do sałatek, do wypieków, do zapiekanek. Lub jako przegryzka.
Pestki dyni prażone Al-Samir, 300 g

Duże pestki dyni prażone i solone.
Pistacje, orzechy pistacjowe niesolone, łuskane, 100 g

Orzechy pistacjowe łuskane, niesolone. Dodatek nieodzowny w wielu arabskich wypiekach. Smaczne również jako niskokoloryczna przekąska.
Pistacje, orzechy pistacjowe niesolone, łuskane, 250 g

Orzechy pistacjowe łuskane, niesolone. Dodatek nieodzowny w wielu arabskich wypiekach. Smaczne również jako niskokaloryczna przekąska.
Pistacje, orzechy pistacjowe niesolone, łuskane, 50 g

Orzechy pistacjowe łuskane, niesolone. Dodatek nieodzowny w wielu arabskich wypiekach. Smaczne również jako niskokoloryczna przekąska.
Pistacje, orzechy pistacjowe niesolone, łuskane, 500 g

Orzechy pistacjowe łuskane, niesolone. Dodatek nieodzowny w wielu arabskich wypiekach. Smaczne również jako niskokaloryczna przekąska.
Świeże daktyle Pamir, 550 g

Świeże, armoatyczne daktyle. Miękkie i soczyste. Pyszna, zdrowa przekąska. Doskonały dodatek do deserów i ciast. Zastrzyk energii. Bez środków konserwujących.
24 x Woda różana, 250 ml

Woda różana to doskonały dodatek do napojów, ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej. W kosmetyce wykorzystywana jako tonik pielęgnujący skórę, składnik maseczek.
24 x Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml

Woda z kwiatów pomarańczy to doskonały dodatek do napojów, ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej. Jest również wykorzystywana w kosmetyce jako doskonałej jakości naturalny tonik.
Habak, 50g

arab. الحبق Dodatek do herbaty tradycyjnie podawanej przez egipskich beduinów. Roślina nazywana również miętą biblijną. Susz.
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw. Wyraźnie wyczuwalny smak papryki. Puszka 135 g.
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 380 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw. Puszka 380 g.
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 760 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw.
Mariamija (mariamije) 50g

arab.: المريمية Dodatek do tradycyjnej herbaty po arabsku. Odmiana szałwii.
Mastyks spożywczy, 0,5 g

Mastyks to miękka, aromatyczna żywica naturalna, która znajduje zastosowanie w produkcji likierów (Mastichato), deserów, napojów orzeźwiających, gum do żucia, słodyczy, lodów, pieczywa a nawet sera. W niektórych deserach, jak dżemy lub ciasta, mastyks może pełnić rolę żelującą, eliminując potrzebę dodania skrobi bądź żelatyny.
Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml

Skoncentrowany syrop z granatów. Dodatek do marynat do mięs i sosów do sałatek, baza do soków. Gęsty, aromatyczny, naturalny.
Olej z czarnuszki Ibn-i-Sina, 250 ml

Olej z czarnuszki. 100% czysty, tłoczony na zimno. Bez dodatków chemicznych i konserwujących. Produkt niemieckiego producenta, wyprodukowany wg oryginalnej egipskiej procedury z zachowaniem wysokich europejskich standardów.
Nigella Sativa (znana jako czarny kminek egipski lub czarnuszka) nazywana jest "złotem faraonów". Od wieków wykorzystywana ze względu na szerokie właściwości lecznicze. Szczegóły w opisie produktu.
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa łagodna, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni arabskiej.
Pasta paprykowa ostra, koncentrat, 700 g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa ostra, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej. Dla amatorów ostrych smaków.
Pasta pomidorowa, koncentrat 28-30%, 700 g

Pasta pomidorowa z pomidorów dojrzewiających na tureckim słońcu. Intensywny smak pomidorów. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej.
Sambal Oelek, 370 g

Sambal oelek to sos na bazie chili, który jest zwykle używany jako przyprawa czy dodatek do dań.
Sok cytrynowy, koncentrat, 1000 ml

Sok cytrynowy, koncentrat. Do sporządzania, napojów, lemoniady. Świetny dodatek zakwaszający do dań, do gotowania, do wypieków.
Suszone słońcem pomidory w aromatycznym oleju, 520 g

Suszone tureckim słońcem pomidory w aromatycznym oleju z przyprawami. Miąższ, bez pestek. Doskonały dodatek do dań, do sałatek. Bez środków konserwujących.
Migdały łuskane niesolone, 100 g

Migdały obrane, łuskane, niesolone, świeże. Na przekąskę czy jako dodatek do deserów i dań. W arabskiej kuchni nieodzowne do basbusy (ciasto na bazie semoliny) czy mansafu (danie z mięsa i ryżu).
Mieszanka orzechów w syropie fruktozowym, 220 g

Pyszna mieszanka orzechów zanurzona w syropie fruktozowym. Pięknie wygląda w słoiczku, wybornie smakuje.
Orzechy pinii, (pinia) 250 g

Orzechy pinii pozyskiwane są z szyszek pewnego gatunku sosny. Są bogate w tłuszcze. Jada się je na surowo, prażone lub solone.
Orzechy ziemne prażone w otoczce krakersowej, 300 g

Orzechy ziemne w otoczce krakersowej, prażone i solone. Przekąska.
Suszona cukinia do nadziewania, mahshi, 25 szt.

Suszona cukinia do nadziewania. 25 szt w opakowaniu.
Suszone limetki, loumi, 50 g

Loumi, suszone limetki (Loomi, Lumi) jest przyprawą używaną w dań Bliskiego Wschodu. Loumi są zwykle używane w daniach z roślin strączkowych, owoców morza lub mięsa, również do ryżu. Przed dodaniem do potrawy się je rozgniata. Po ugotowaniu stają się miękkie i jadalne.
Kiszone cytryny z szafranem 660g net

Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Orzechy pinii, (pinia) 75 g

Orzechy pinii pozyskiwane są z szyszek pewnego gatunku sosny. Są bogate w tłuszcze. Jada się je na surowo, prażone lub solone.
Suszone figi 350 g

Figi suszone - doskonałe źródło wapnia i witamin. Dodatek do deserów, ciast. Pyszna, zdrowa, naturalna przekąska. Duże, świeże, miękkie, delikatne.
Opinie o produkcie (0)
