
- Woda różana, 500 ml
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
- Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Sumak, 75 g
- Napój z guawy, 250 ml
Ser Akawi, Akkawi, 40%, ok. 400 g
Dostępność:
dostępny
Wysyłka w:
3-5 dni robocze
Ocena:
0





Producent:
AlHana
Opis
Ser Akawi, Akkawi, 40%, ok. 400 g
Serwowany jest jako przekąska, składnik przystawek, jest również ważnym elementem wielu deserów. Ser Akawi, znany również jako ser Akkawi, to ser podpuszczkowy, solankowy pochodzący z historycznych rejonów Palestyny (współczesny Izrael). Jest sporządzany to zazwyczaj z mleka krowiego, ale może być również wykonany z koziego lub owczego mleka. Jest to miękki, biały ser o gładkiej fakturze, ma łagodny, słony, smak. Ser Akawi świetnie smakowo komponuje się z owocami, podawany jest sam jako przystawka, smażony lub jako składnik deserów (np. składnik ciasta kunafa, kanfeh).
Skład: Świeże mleko krowie, podpuszczka, sól.
Przechowywać w warunkach chłodniczych: +2 st. C - + 6 st. C
Opakowanie foliowe. Waga netto +/- 400 g
Opinie o produkcie (0)
