
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(59)
- Przyprawy sypkie(97)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(83)
- Ciasta i ciasteczka(23)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(24)
- Słodkości pozostałe(46)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(74)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Deser Sahlab, 500 g, 20 porcji
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Napój z mango, 250 ml
- Habak, 50g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Woda różana, 500 ml
- Napój z guawy, 250 ml
- Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
- Mariamija (mariamije) 50g
Przyprawa imbir mielony 50 g





Opis
Przyprawa imbir mielony 50 g
Przyprawa o właściwościach rozgrzewających, korzenny aromat, nieco palący smak z cytrusowo-słodkawą nutą. Imbir sproszkowany doskonale nadaje się do wyrobów cukierniczych, do pieczonych jabłek, do ciast.
Imbir ma szerokie spektrum działania leczniczego. Ma wpływ na trawienie, działanie przeciwbólowe, odkażające, łagodzi PMS, leczy przeziębienie i zwiększa koncentrację.
Odrobina sproszkowanego imbiru dodana do kawy niweluje jej szkodliwe właściwości.
Opakowanie foliowe 50 g
Produkty powiązane
Anyż gwiazdkowy, gwiaździsty, 50 g

Suszone owoce z drzewa Badiana właściwego rosnącego w południowo-wschodniej Azji. Anyż jest używany jako przyprawa do ciast, kompotów, deserów i aromatyzowania napojów alkoholowych. Anyż ma też właściwości lecznicze.
Anyż mielony, 50 g

Suszone i mielone owoce z drzewa Badiana właściwego rosnącego w południowo-wschodniej Azji. Anyż jest używany jako przyprawa do ciast, kompotów, deserów i aromatyzowania napojów alkoholowych. Anyż ma też właściwości lecznicze.
Chili Con Carne 50 g

Przyprawa do Chili Con Carne 50 g. Przyprawa -mieszanka przeznaczona do przyprawiania potrawy Chili Con Carne.
Chilli, całe papryczki, 30 g

2-3 cm papryczki chilli suszone, dodawane do potraw dla zaostrzenia smaku. Bardzo ostre!
Curry, 50 g

Mieszanka przyprawowa stosowana do doprawiania dań kuchni indyjskiej i orientalnej.
Czarnuszka 250 g

Przyprawa w kuchni bliskowschodniej używana do przyprawiania białych serów, dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych. Ma działanie lecznicze.
Czarnuszka, 50 g

Przyprawa w kuchni bliskowschodniej używana do przyprawiania białych serów, dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych.
Czosnek suszony mielony, 75 g

Czosnek suszony mielony. Łatwy w zastosowaniu dodatek do dań.
Estragon, liście suszone, 20 g

Przyprawa w postaci rozdrobionych listków, stosowana do aromatyzowania octu i musztardy, do kiszenia ogórków i kapusty, do sałatek oraz zup. Estragon poprawia smak niesłonych potraw więc świetnie się sprawdza do stosowania w diecie bezsolnej. Doskonały do drobiu, ryb i potraw z jajek.
Gałka muszkatołowa cała 5szt.

Gałka muszkatołowa 5 szt.
Przyprawa popularna w naszej kuchni - wysuszone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Gałka muszkatołowa mielona 50 g

Gałka muszkatołowa mielona 50 g
Mielone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Garam Masala, 50 g

Orientalna mieszanka przyprawowa, nieodzowny składnik kuchni wedyjskiej. W skład mieszanki wchodzą osobno prażone i razem mielone składniki: kolendra, kozieradka, kumin, gorczyca, goździki, pieprz, anyż, imbir, czosnek. W zależności od regionu sporządzania mieszanki oraz osobistego smaku proporcje składników w mieszance się różnią. Zazwyczaj dodawana pod koniec gotowania. Nadaje się np. do dań z ryżu.
Harrisa w proszku, 50 g

Przyprawa o wyrażnie ostrym smaku, mieszanka składająca się z papryczek chilli, czosnku, kolendry, kuminu, papryki i soli.
Kardamon ziarno, 30 g

Aromatyczna przyprawa poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Kardamon dodajemy do herbaty, kawy, ciast, owocowych sałatek, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
Kminek mielony, 50 g

Aromatyczna przyprawa w postaci zmielonych ziaren, doskonale wpływająca na trawienie.
Kolendra - liście suszone, 20 g

Suszone liście kolendry. Aromatyczna przyprawa w postaci suszu.
Kolendra suszona mielona, 50 g

Suszone owoce kolendry (często nazywane "nasionami") zazwyczaj stosowane są w postaci zmielonej jako przyprawa. W całości bywają prażone na sucho tuż przed zmieleniem w celu podniesienia walorów smakowych.
Kozieradka, helbe, 50 g

Nasiona kozieradki - helbe. Nasiona są używane jako przyprawa m.in. do przygotowania zalew do marynat, proszku curry, makaronów, pieczywa i potraw mięsnych. Kozieradka ma szerokie działanie lecznicze a w arabskiej kuchni robi się z jej wywaru napój z dodatkiem miodu.
Kumin mielony, 50 g

Aromatyczna przyprawa doskonale wpływająca na trawienie. Opakowanie folia 50 g
Kumin ziarno, 50 g

Aromatyczna przyprawa doskonale wpływająca na trawienie. Opakowanie folia 50 g
Kurkuma, 50 g

Kurkuma - proszkowany korzeń ostryżu długiego, rosnącego w Azji kuzyna imbiru. Historycznie używana do barwienia potraw, współcześnie wykorzystywana jest jako przyprawa, ma też właściwości lecznicze. Wchodzi w skład mieszanek przyprawowych, z których najpopularniejsza - curry swój żółty kolor zawdzięcza właśnie kurkumie.
Kwiat muszkatołowy - macis, 20 g

Kwiat muszkatołowy - macis 20 g. Przyprawa popularna w naszej kuchni - wysuszone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Mahlep (mahaleb), ziarna wiśni wonnej, 50 g

Przyprawa pochodząca z ziaren wiśni wonnej. W kuchni bliskowschodniej i tureckiej stosowana przede wszystkim do wypieków i wyrobów cukierniczych dla wyostrzenia ich smaku. Intensywny smak, pomiędzy gorzkimi migdałami a wiśniami.
Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g

Przyprawa pochodząca ze zmielonych ziaren wiśni wonnej. W kuchni bliskowschodniej i tureckiej stosowana przede wszystkim do wypieków i wyrobów cukierniczych dla wyostrzenia ich smaku. Intensywny smak, pomiędzy gorzkimi migdałami a wiśniami.
Mieszanka siedmiu przypraw, 50 g

Orientalna mieszkanka 7 przypraw. Opakowanie folia 50 g
W skład mieszkanki wchodzą: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon, goździki, nasiona wiśni wonnej, imbir, gałka muszkatołowa.
Mięta - liście suszone, 30 g

Suszona mięta - zielona, bardzo aromatyczna. Arabowie darzą miętę prawdziwym uwielbieniem i dodają ją do wielu różnorodnych potraw.
Orientalna przyprawa do mięsa, 50 g

Mieszanka przypraw do przygotowania mięsnych dań o orientalnym smaku.
Papryka czarna Antep Isot, 75 g

Czarna papryka w płatkach z tureckiego regionu Antep. BARDZO OSTRA.
Papryka słodka mielona, 75 g

Wyselekcjonowana papryka o szlachetnym słodkim smaku, mielona.
Pestki dyni łuksane 100 g

Łuskane pestki dyni 100 g. Doskonały dodatek do sałatek, do wypieków, do zapiekanek. Lub jako przegryzka.
Pieprz biały mielony 150 g

Przyprawa pieprz biały - otrzymywana przez moczenie, suszenie i otarcie mięsistej, w pełni dojrzałej, owocni jagód pieprzu czarnego. Biały pieprz ma smak mniej palący i bardziej subtelny niż czarny.
Przyprawa Biriani, 50 g

Przyprawa Briani - Mieszanka przypraw do klasycznego dania kuchni północnych indi i kuchni mongolskiej. Używana również w kuchni arabskiej i tureckiej.
Przyprawa do baraniny, 40g

Mieszanka przypraw do mięsa baraniego. Szczególnie polecana do pieczeni. Nie zawiera soli.
Przyprawa do białego sera i labneh, 30 g

Przyprawa wzbogacająca smak białego sera i labneh czyli gęstego jogurtu.
Przyprawa do ciasta kaak (kahk), 50 g

Przyprawa niezbędna do wypieku popularnych na Bliskim Wschodzie paluchów z ciasta chlebowego - kaak (kahk). Sucharki te to przysmak dzieci, to również wypiek tradycyjnie przygotowywany w czasie Ramadanu. Przyprawa może być z powodzeniem wykorzystywana do innych ciast.
Przyprawa do falafela, 50 g

Mieszanka przypraw do falafela - kotlecików z cieciorki.
Przyprawa do hamburgera, mięsa mielonego, 50 g

Hamburger z orientalną nutą, kotlet mielony inaczej. Wypróbuj tę tradycyjną mieszankę przypraw, nadaj potrawom oryginalny smak.
Przyprawa do indyka (Shish taouk ahmar), 50 gr

Mieszanka przypraw do mięsa z indyka. Szczególnie polecana do przygotowania szaszłyków z indyka. Świetnie podnosi walory potraw również z innego mięsa drobiowego. Ponieważ w skład mieszanki wchodzi sumak, przyprawa doskonale marynuje mięso i nadaje mu delikatnie kwaskowaty posmak.
Przyprawa do kabseh, 50 g

Przyprawa do tradycyjnej potrawy z krajów Półwyspu Arabskiego - Kabseh (ryż z mięsem i warzywami).
Przyprawa do kafty, do wołowiny mielonej, 50 g

Przyprawa do kafty - kotlecików z mielonej wołowiny. Również do innych dań mięsnych. Opakowanie folia 50 g.
Przyprawa do kibbe, kibby, drobno mielona, 50g

Mieszanka przypraw do doprawiania kibbe - dania kuchni arabskiej, sporządzonego z masy burglowo-mięsnej nadziewane mięsem i orzeszkami pinii. Popularne mezze.
Przyprawa do kiełbasek sojok, 50 g

Dodatek przyprawowy do tradycyjnych kiełbasek sojok. Przyprawa doskonale nadaje się również do innych dań z mięsa, nadając im orientalny paprykowo-imbirowy smak.
Przyprawa do Makloubeh, 50 g

Przyprawa do makloubeh, dania popularnego w krajach Lewantu.
Przyprawa do mięsa Döner, 75 g

Mieszanka przypraw do przygotowania mięsnych dań o orientalnym smaku.
Przyprawa do sałaty, sałatek, 40g

Mieszanka przypraw do przygotowania sałaty o orientalnym smaku.
Przyprawa do steków, biftek, 75 g

Przyprawa do steków. Mieszanka z nutą orientalną do tradycyjnych bifteków czyli steków z mięsa wołowego.
Przyprawa do szawarmy (shawarmy) z kurczaka, 50 g

Mieszanka przypraw do przygotowania oryginalnej, orientalnej szawarmy z kurczaka.
Kardamon mielony, 60 g

Aromatyczna przyprawa poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Kardamon dodajemy do herbaty, kawy, ciast, owocowych sałatek, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
Opinie o produkcie (0)
