BLOG
Wróciliśmy!

Regularnie wysyłamy Wasze zamówienia 

Harmonogram wysyłek przedstawia się obecnie następująco: wszystkie paczki są pakowane w piątek / sobotę, a fizyczna ich wysyłka następuje w poniedziałek. Zamówienia złożone po 12.00 w piątek (lub do tego momentu nieopłacone) przechodzą do realizacji na następny tydzień. Ze względu na zmianę harmonogramu wysyłek nie jesteśmy w stanie zapewnić dostawy świeżego pieczywa, które zostanie wyłączone z oferty. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień  Stęskniliśmy się 

PS. NOWY NR KONTAProszę o zwrócenie na to uwagi podczas dokonywania płatności!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Szklaneczki do herbaty bez zdobień 125 ml. Komplet 6 szt.
Szklaneczki do herbaty bez zdobień 125 ml. Komplet 6 szt.
29,90 zł 19,90 zł 25,78 zł 17,16 zł
szt.

Przyprawa do Makloubeh, 50 g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,90 zł 7.90
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 7,52 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Przyprawa do Makloubeh, popularnego dania w krajach Lewantu

Makloubeh, Makluba

Danie popularne w krajach Lewantu. Podstawą jest ryż, smażony bakłażan (oberżyna), mięso (jagnięcina, baranina lub kurczak, czasem też indyk). Częstym dodatkiem są też inne warzywa. Jest wiele sposobów na przygotowanie tego dania i zależy od regionu i gustu. Arabskie słowo makloubeh  znaczy "odwrócona". Bo potrawa ugotowana w garnku, po czym garnek jest przykrywany specjalną tacą o wysokich krawędziach i następuje odwrócenie garnka. Danie serwuje się na tej tacy.

Popularny przepis na Makloubeh :

Drobno pokrojoną cebulę obsmażamy w garnku na oleju z dodatkiem oliwy z oliwek. Dokładamy mięso pokrojone w kostkę lub paski. dodajemy przyprawę i sól. Kiedy mięso jst lekko obsmażone dolewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy mięso jest już ugotowane dodajemy uprzednio usmażone plastry bakłażana, cukini i kalafiora (i inne warzywa wedle naszego gustu) oraz uprzednio namoczony ryż. Gotujemy na bardzo małym ogniu aż ryż będzie ugotowany. Makloubeh podajemy posypane prażonymi migdałami i orzechami pinii. 

Opakowanie: torebka foliowa 50 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl