Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

Przyprawa do Makloubeh, 50 g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 8,90 zł

Cena regularna:

8.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Przyprawa do Makloubeh, popularnego dania w krajach Lewantu

Makloubeh, Makluba

Danie popularne w krajach Lewantu. Podstawą jest ryż, smażony bakłażan (oberżyna), mięso (jagnięcina, baranina lub kurczak, czasem też indyk). Częstym dodatkiem są też inne warzywa. Jest wiele sposobów na przygotowanie tego dania i zależy od regionu i gustu. Arabskie słowo makloubeh  znaczy "odwrócona". Bo potrawa ugotowana w garnku, po czym garnek jest przykrywany specjalną tacą o wysokich krawędziach i następuje odwrócenie garnka. Danie serwuje się na tej tacy.

Popularny przepis na Makloubeh :

Drobno pokrojoną cebulę obsmażamy w garnku na oleju z dodatkiem oliwy z oliwek. Dokładamy mięso pokrojone w kostkę lub paski. dodajemy przyprawę i sól. Kiedy mięso jst lekko obsmażone dolewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy mięso jest już ugotowane dodajemy uprzednio usmażone plastry bakłażana, cukini i kalafiora (i inne warzywa wedle naszego gustu) oraz uprzednio namoczony ryż. Gotujemy na bardzo małym ogniu aż ryż będzie ugotowany. Makloubeh podajemy posypane prażonymi migdałami i orzechami pinii. 

Opakowanie: torebka foliowa 50 g

Opinie o produkcie (0)

Inni klienci kupili również
Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl