Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Basboosa, Namura - ciasto i deser w jednym, 1.0 kg
Basboosa, Namura - ciasto i deser w jednym, 1.0 kg
58,00 zł 40,60 zł
szt.
Woda różana, 500 ml
Woda różana, 500 ml
16,90 zł 11,83 zł
szt.
Herbata cejlońska Alwazah 400g
Herbata cejlońska Alwazah 400g
31,90 zł 29,90 zł
szt.
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
22,90 zł 18,90 zł
szt.
Herbata czarna liściasta Earl Grey, DoGhazal, 500 g
Herbata czarna liściasta Earl Grey, DoGhazal, 500 g
35,90 zł 29,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
19,90 zł 16,91 zł
szt.
Woda różana, 250 ml
Woda różana, 250 ml
9,90 zł 6,93 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
16,90 zł 11,83 zł
szt.

Produkty z oferty Hit dnia!

HIT DNIA w atrakcyjnej cenie -30%!

Przyprawa do Makloubeh, 50 g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Przyprawa do Makloubeh, popularnego dania w krajach Lewantu

Makloubeh, Makluba

Danie popularne w krajach Lewantu. Podstawą jest ryż, smażony bakłażan (oberżyna), mięso (jagnięcina, baranina lub kurczak, czasem też indyk). Częstym dodatkiem są też inne warzywa. Jest wiele sposobów na przygotowanie tego dania i zależy od regionu i gustu. Arabskie słowo makloubeh  znaczy "odwrócona". Bo potrawa ugotowana w garnku, po czym garnek jest przykrywany specjalną tacą o wysokich krawędziach i następuje odwrócenie garnka. Danie serwuje się na tej tacy.

Popularny przepis na Makloubeh :

Drobno pokrojoną cebulę obsmażamy w garnku na oleju z dodatkiem oliwy z oliwek. Dokładamy mięso pokrojone w kostkę lub paski. dodajemy przyprawę i sól. Kiedy mięso jst lekko obsmażone dolewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy mięso jest już ugotowane dodajemy uprzednio usmażone plastry bakłażana, cukini i kalafiora (i inne warzywa wedle naszego gustu) oraz uprzednio namoczony ryż. Gotujemy na bardzo małym ogniu aż ryż będzie ugotowany. Makloubeh podajemy posypane prażonymi migdałami i orzechami pinii. 

Opakowanie: torebka foliowa 50 g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl