Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Ciasto z gatunku zdrowych i smacznych. Mąka żytnia, otręby lub płatki owsiane, melasa daktylowa, pistacje. Szybko się robi jeszcze szybciej znika ;) Świetny sposób na zagospodarowanie słodkiej melasy, którą zastępujemy cukier.

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłko pokroić w kostkę, zasypać cynamonem. Mąkę, płatki, proszek wymieszać w miseczce.

W rondelku rozpuścić masło, dodać melasę, jajko i mleko. Wymieszać do połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Połączyć z suchymi składnikami na jednolitą masę, bez grudek. Dodać jabłko. Wyłożyć do formy keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej płatkami owsianymi. Piec ok 45-50 min. w temp. 170 st. Po 30 min pieczenia można ciasto przykryć folią aluminiową, by płatki migdałów pozostały złote.

Wyjąć z piekarnika, wystudzić, pokroić na kawałki, polać melasą i zjadać!

Saha ła hana!

Smacznego :)

Źródło inspiracji: strona mojewypieki.com

 

Opinie o produkcie (1)

4 listopada 2016

Bardzo smaczne i nie skomplikowane w przygotowaniu i pieczeniu ciasto, no i ta świadomość, że bez mąki pszennej i bez cukru. Jutro piekę kolejne, zamierzam zamiast pistacji dać orzech włoski odpowiednio rozdrobniony.

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl