BLOG
Wracamy!!

WRACAMY do regularnych wysyłek!

Ze względu na ograniczenia zmieni się ich harmonogram - wszystkie paczki będą pakowane w piątek / sobotę, a fizyczna ich wysyłka nastąpi w poniedziałek. Zamówienia złożone po 12.00 w piątek będą przechodziły na następny tydzień. Ze względu na zmianę harmonogramu wysyłek nie jesteśmy w stanie zapewnić dostawy świeżego pieczywa, które zostanie wyłączone z oferty. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień Stęskniliśmy się 

PS. NOWY NR KONTA. Proszę o zwrócenie na to uwagi podczas dokonywania płatności!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Tahini pasta sezamowa, Durra 400 g
Tahini pasta sezamowa, Durra 400 g
16,90 zł 14,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
34,90 zł 28,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 400 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 400 g
16,90 zł 13,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
420,00 zł 399,00 zł
szt.
Tahini pasta sezamowa, Durra 800 g
Tahini pasta sezamowa, Durra 800 g
32,90 zł 29,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
129,00 zł 119,90 zł
szt.

>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Ciasto z gatunku zdrowych i smacznych. Mąka żytnia, otręby lub płatki owsiane, melasa daktylowa, pistacje. Szybko się robi jeszcze szybciej znika ;) Świetny sposób na zagospodarowanie słodkiej melasy, którą zastępujemy cukier.

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłko pokroić w kostkę, zasypać cynamonem. Mąkę, płatki, proszek wymieszać w miseczce.

W rondelku rozpuścić masło, dodać melasę, jajko i mleko. Wymieszać do połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Połączyć z suchymi składnikami na jednolitą masę, bez grudek. Dodać jabłko. Wyłożyć do formy keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej płatkami owsianymi. Piec ok 45-50 min. w temp. 170 st. Po 30 min pieczenia można ciasto przykryć folią aluminiową, by płatki migdałów pozostały złote.

Wyjąć z piekarnika, wystudzić, pokroić na kawałki, polać melasą i zjadać!

Saha ła hana!

Smacznego :)

Źródło inspiracji: strona mojewypieki.com

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

4 listopada 2016

Bardzo smaczne i nie skomplikowane w przygotowaniu i pieczeniu ciasto, no i ta świadomość, że bez mąki pszennej i bez cukru. Jutro piekę kolejne, zamierzam zamiast pistacji dać orzech włoski odpowiednio rozdrobniony.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl