
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(57)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(79)
- Ciasta i ciasteczka(18)
- Chałwa, pismaniye, tahini(25)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(23)
- Słodkości pozostałe(44)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(69)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g
- Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Miseczka gliniana do zapiekania
- Ciasteczko mamoul (mamul) z daktylami, 21g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Woda różana, 250 ml
- Woda różana, 500 ml
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g





Opis
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g
Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych pikle.
Skład: ogórek, dziki ogórek, papryka, rzepa, marchew, woda, sól, kwasek cytrynowy
Opakowanie: słoik szklany
Waga netto 600 g, waga suchego odcieku 350 g
Produkty powiązane
Ajvar łagodny 680 g

Doskonała łagodna pasta paprykowo-warzywna. maczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Ajvar pikantny 680 g

Doskonała pasta paprykowo-warzywna. Pikantna, z zawartością papryczek peperoni. Smaczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Bakłażan pieczony, 510 g

Bakłażan pieczony. Półprodukt do przygotowania np. mtebbalu (baba ghanoush), czyli pasty z pieczonego bakłażana z dodatkiem pasty sezamowej tahini, jogurtu i czosnku.
Bamia, okra zielona w zalewie, 680 g

Okra zielona, bamia, konserwowana, w lekko słonej zalewie z dodatkiem plastra pomidora. Smaczna baza do dań i gulaszy warzywnych.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 400 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 800 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 2900 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 600 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 800 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Faszerowane liście winogron (dolma), 400 g

Tradycyjne dnie - liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami.
Faszerowane ryżem liście winogron (dolma), 1,8 kg

Liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami. Gotowe danie. Puszka dla gastronomii, na większe spotkanie.
Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura, produkt uznanej firmy Durra
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie do podawania na ciepło. Doskonałe, sycące danie. Często podawane na śniadanie z sałatką z pomidorów, oliwą.
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 760 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw.
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g

Konserwowane, całe liście winogron. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego jebra, dolma - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Liście winogron całe, konserwowane, tacka, 350 g

Konserwowane, całe liście winogron. Produkt na tacce, próźniowo zapakowany. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego dolma, jebra - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg

Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 600 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, 600g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, Khater 2900g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Rzepa konserwowana, kiszonka krojona, 2800g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2700 g

Aromatyczne niewielkie zielone oliwki nacinane, z libańskich gajów oliwnych, w lekkiej zalewie, z dodatkiem czosnku.
Rzepa konserwowana, kiszonka, 800 g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa łagodna, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni arabskiej.
Pasta pomidorowa, koncentrat 28-30%, 700 g

Pasta pomidorowa z pomidorów dojrzewiających na tureckim słońcu. Intensywny smak pomidorów. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej.
Pasta paprykowa ostra, koncentrat, 700 g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa ostra, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej. Dla amatorów ostrych smaków.
Suszone słońcem pomidory w aromatycznym oleju, 520 g

Suszone tureckim słońcem pomidory w aromatycznym oleju z przyprawami. Miąższ, bez pestek. Doskonały dodatek do dań, do sałatek. Bez środków konserwujących.
Papryka faszerowana ryżem (mahshy), 350 g

Gotowe danie. Papryka nadziewana ryżem z warzywami i przyprawami.
Dip z ostrej czerwonej papryki z nasionkami, Durra 360 g

Dip ze zmiażdżonej ostrej papryki czerwonej z ziarenkami.
Pikle z mango w sosie musztardowym, 400 g

Pikle z owoców mango w sosie musztardowym z dodatkiem przypraw.
Pasta pomidorowa, koncentrat , 650 g

Gęsta, aromatyczna pasta pomidorowa. Intensywny smak pomidorów. Produkt 100% naturalny bez nieporządanych dodatków.
Serca karczochów w zalewie lekko słonej, 600g netto

Konserwowane serca karczochów w słono-kwaśnej zalewie.
Musaka, danie gotowe, 400 g

Musaka, tradycyjne warzywne danie śródziemnomorskie. Produkt gotowy do zjedzenia.
Falafel mix – mieszanka, Algota 200 g

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki.
Marynowane papryczki hot chilli 170g

Ostre papryczki chilli na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Marynowane papryczki peperoni 170g

Ostre papryczki peperoni na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Kiszone cytryny z szafranem 660g net

Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 330 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 580 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Opinie o produkcie (0)
