
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(59)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(83)
- Ciasta i ciasteczka(23)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(24)
- Słodkości pozostałe(46)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(74)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
- Napój z mango, 250 ml
- Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
- Woda różana, 500 ml
- Mariamija (mariamije) 50g
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Napój z guawy, 250 ml
- Sumak, 75 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
Papryczki chilli konserwowe żółte, 330 g, Boltat





Opis
Papryczki chilli konserwowe żółte, 330 g net
Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej. Doskonały dodatek do dań i przekąsek.
Skład: 54% papryczki chilli, woda, sól, ocet, kwasek cytrynowy.
Opakowanie: szklany słoik, waga netto 330 g
Waga odcieku: 180 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartości odżywcze w 100 g
Energia - 39 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym nasycone kw. tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 7,2 g
w tym cukier - 0,9 g
w tym błonnik - 2,3 g
Białko - 0,5 g
Sól - 4 g
Produkty powiązane
Chilli, całe papryczki, 30 g

2-3 cm papryczki chilli suszone, dodawane do potraw dla zaostrzenia smaku. Bardzo ostre!
Chili Con Carne 50 g

Przyprawa do Chili Con Carne 50 g. Przyprawa -mieszanka przeznaczona do przyprawiania potrawy Chili Con Carne.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 400 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 800 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 600 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g

Konserwowane, całe liście winogron. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego jebra, dolma - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Liście winogron całe, konserwowane, tacka, 350 g

Konserwowane, całe liście winogron. Produkt na tacce, próźniowo zapakowany. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego dolma, jebra - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Pasta paprykowa ostra, koncentrat, 700 g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa ostra, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej. Dla amatorów ostrych smaków.
Pasta pomidorowa, koncentrat 28-30%, 700 g

Pasta pomidorowa z pomidorów dojrzewiających na tureckim słońcu. Intensywny smak pomidorów. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej.
Suszone słońcem pomidory w aromatycznym oleju, 520 g

Suszone tureckim słońcem pomidory w aromatycznym oleju z przyprawami. Miąższ, bez pestek. Doskonały dodatek do dań, do sałatek. Bez środków konserwujących.
Bakłażan pieczony, 510 g

Bakłażan pieczony. Półprodukt do przygotowania np. mtebbalu (baba ghanoush), czyli pasty z pieczonego bakłażana z dodatkiem pasty sezamowej tahini, jogurtu i czosnku.
Bamia, okra zielona w zalewie, 680 g

Okra zielona, bamia, konserwowana, w lekko słonej zalewie z dodatkiem plastra pomidora. Smaczna baza do dań i gulaszy warzywnych.
Chilli, całe papryczki, 200 g

2-3 cm papryczki chilli suszone, dodawane do potraw dla zaostrzenia smaku. Bardzo ostre!
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, 600g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, Khater 2900g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie do podawania na ciepło. Doskonałe, sycące danie. Często podawane na śniadanie z sałatką z pomidorów, oliwą.
Ajvar łagodny 680 g

Doskonała łagodna pasta paprykowo-warzywna. maczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Ajvar pikantny 680 g

Doskonała pasta paprykowo-warzywna. Pikantna, z zawartością papryczek peperoni. Smaczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 760 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw.
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa łagodna, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni arabskiej.
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg

Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Faszerowane ryżem liście winogron (dolma), 1,8 kg

Liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami. Gotowe danie. Puszka dla gastronomii, na większe spotkanie.
Faszerowane liście winogron (dolma), 400 g

Tradycyjne dnie - liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami.
Papryka faszerowana ryżem (mahshy), 350 g

Gotowe danie. Papryka nadziewana ryżem z warzywami i przyprawami.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura, produkt uznanej firmy Durra
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 2900 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Rzepa konserwowana, kiszonka krojona, 2800g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 600 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2700 g

Aromatyczne niewielkie zielone oliwki nacinane, z libańskich gajów oliwnych, w lekkiej zalewie, z dodatkiem czosnku.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 800 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g

Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych piklami
Dip z ostrej czerwonej papryki z nasionkami, Durra 360 g

Dip ze zmiażdżonej ostrej papryki czerwonej z ziarenkami.
Rzepa konserwowana, kiszonka, 800 g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Pikle z mango w sosie musztardowym, 400 g

Pikle z owoców mango w sosie musztardowym z dodatkiem przypraw.
Pasta pomidorowa, koncentrat , 650 g

Gęsta, aromatyczna pasta pomidorowa. Intensywny smak pomidorów. Produkt 100% naturalny bez nieporządanych dodatków.
Serca karczochów w zalewie lekko słonej, 600g netto

Konserwowane serca karczochów w słono-kwaśnej zalewie.
Musaka, danie gotowe, 400 g

Musaka, tradycyjne warzywne danie śródziemnomorskie. Produkt gotowy do zjedzenia.
Falafel mix – mieszanka, Algota 200 g

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki.
Marynowane papryczki hot chilli 170g

Ostre papryczki chilli na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Marynowane papryczki peperoni 170g

Ostre papryczki peperoni na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Kiszone cytryny z szafranem 660g net

Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Opinie o produkcie (0)
