Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

>PRZEPIS< Zupa z czerwonej soczewicy. Szorobat adas

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Zupa z czerwonej soczewicy. Rozgrzewająca i aromatyczna

Samo zdrowie. Szorobat adas. Zupa z soczewicy. Bardzo popularna zupa na Bliskim Wschodzie to prostota i smak. Soczewica to bardzo bogate źródło nierozpuszczalnego błonnika, magnezu, wywar warzywny gwarantuje antyoksydanty.
Zupa z soczewicy, w chłodne dni doskonale ogrzewa ciało i duszę. W gorące, spożywana na chłodno z dodatkiem dużej ilości soku z cytryny cudownie chłodzi.
Podana z pieczywem, pitą czy grzankami, lub przygotowana z dodatkiem burgolu, będzie świetnym i sycącym daniem głównym.
 
Jak zawsze - nie ma jednego, jedynego przepisu na szorobat adas. W niektórych przepisach znajdziecie dodatek warzyw np. marchewki, w innych jednym ze składników podstawowych będzie burgul. Jadłam szorobat adas z dodatkiem szpinaku. 
 
Dzielę się moim ulubionym - nieskomplikowany przepis, aromatyczny i wyrafinowany w smaku efekt :)
 
Składniki:
 
2 łyżki oliwy lub oleju
1 cebula pokrojona w półpiórka lub półplasterki
2 ząbki czosnku
1 pomidor, pokrojony, bez pestek
sok z połowy cytryny (lub więcej)
1/2 łyżeczki harrisy
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka mięty suszonej lub garść swieżej 
1 - 1 i 1/2 litra rosołu lub wywaru warzywnego
sól, pieprz do smaku
zielona pietruszka do przybrania i smaku przed podaniem
 
Przygotowanie
 
Rozgrzać olej i masło w rondlu, dodać cebulę, zeszklić delikatnie. Dodać czosnek pokrojony na cieniutkie plasterki lub rozdrobniony i mieszając smażyć aż zacznie wydawać rozkoszny zapach. Należy uważać, by nie przypalić czosnku, bo stanie się gorzki. 
Dodać przepłukaną soczewicę, pokrojony pomidor, harrisę (można zastąpić ulubioną papryką ostrą lub pominąć, jeśli woli się zupełnie łagodne danie), pozostałe przyprawy (poza miętą) i wywar. Zagotować, przykryć i gotować na wolnym ogniu ok 40 min. mieszając od czasu do czasu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta (soczewica się rozgotuje) dodać wody lub rosołu. Na koniec gotowania przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku, dodać miętę.
Przybrać pietruchą i podawać np. z domowym chlebem na zakwasie.
 
Saha ła hana!
 

Opinie o produkcie (2)

5 maja 2022

Super pyszna zupa

18 listopada 2022

Przepyszna zupka, robiłam wiele razy :) Polecam!!!! :))

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl