Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
34,90 zł 27,90 zł
szt.
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g
38,90 zł 35,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa Chtoura Garden, 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa Chtoura Garden, 800 g
33,90 zł 27,90 zł
szt.
Kiszone cytryny z Maroka net 600g
Kiszone cytryny z Maroka net 600g
29,90 zł 26,90 zł
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 400 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 400 g
16,90 zł 13,90 zł
szt.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 600 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 600 g
18,90 zł 15,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa Chtoura Garden, 400 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa Chtoura Garden, 400 g
17,90 zł 13,90 zł
szt.
Tahini pasta sezamowa, Durra 400 g
Tahini pasta sezamowa, Durra 400 g
16,90 zł 13,90 zł
szt.
Tahini pasta sezamowa, Durra 800 g
Tahini pasta sezamowa, Durra 800 g
32,90 zł 27,90 zł
szt.

Ostatni dzwonek na przedświąteczne zakupy!

>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem

Przygotowanie wątróbki wg tego przepisu zajmuje kilkanaście minut. Danie bardzo proste w wykonaniu i ilości składników, ale bardzo smaczne i pożywne. W krajach arabskich, podczas postu czyli Ramadanu, chętnie jedzone na posiłek przed wschodem słońca, ze względu na zawartość żelaza i innych wartości odżywczych. Syci i bardzo dobrze smakuje. A jak pachnie! :)

Potrzebujemy:

- ok. 1/2 kg wątróbki z kurczaka

- 2 łyżki octu winnego

- 2 średniej wielkości cebule

- 2-3 ząbki czosnku

- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

- sól, pieprz

- pietruszka zielona

- cząstki cytryny

Wykonanie:

Wątróbkę umyć, wypłukać w wodzie z dodatkiem octu winnego, odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki, osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić na piórka lub plasterki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, dodać cebulę, przysmażyć na mocnym ogniu na miękko i złoto, cały czas mieszając. Gdy będzie już prawie miękka dodać posiekany czosnek, posolić, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Zdjąć z patelni do naczynia , odstawić na bok. Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wyłożyć odsączoną wątróbkę. Na dużym ogniu szybko przysmażać z każdej strony, kilka minut, nie dopuszczając, aby wątróbka puściła wilgoć. Do przysmażonej wątróbki dodać cebulę z czosnkiem, wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Posolić, doprawić pieprzem. Podawać gorącą, posypaną natką, pokropioną sokiem z cytryny. Chleb arabski jest doskonałym uzupełnieniem.

Smacznego!

Saha ła hana!

Opinie o produkcie (1)

18 października 2016

Danie bardzo pyszne i pożywne sama bardzo często robię to danie tylko zazwyczaj robię wątróbkę smażoną i duszoną Bardzo dobre polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl