Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Labneh - kulki serowe w oliwie, 640 g
Labneh - kulki serowe w oliwie, 640 g
35,90 zł 32,90 zł 34,19 zł 31,33 zł
szt.
Labneh - kulki serowe z tymiankiem w oliwie, 640 g
Labneh - kulki serowe z tymiankiem w oliwie, 640 g
35,90 zł 32,90 zł 34,19 zł 31,33 zł
Chałwa z kakao, 300 g Boltat
Chałwa z kakao, 300 g Boltat
12,90 zł 9,90 zł 12,29 zł 9,43 zł
szt.
Chałwa naturalna z pistacjami, 300 g Boltat
Chałwa naturalna z pistacjami, 300 g Boltat
17,90 zł 12,90 zł 17,05 zł 12,29 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 400 g
Masło klarowane Ghee, 400 g
39,90 zł 37,90 zł 38,00 zł 36,10 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 800 g
Masło klarowane Ghee, 800 g
59,90 zł 58,90 zł 57,05 zł 56,10 zł
szt.
Masło klarowane Durra 440 g
Masło klarowane Durra 440 g
33,90 zł 29,90 zł 32,29 zł 28,48 zł
szt.
Labneh - kulki serowe z papryką, w oliwie, 640 g
Labneh - kulki serowe z papryką, w oliwie, 640 g
35,90 zł 32,90 zł 34,19 zł 31,33 zł
szt.
Przyprawa do falafela, 50 g
Przyprawa do falafela, 50 g
7,90 zł 7,20 zł 7,52 zł 6,86 zł
szt.
Masło klarowane Durra 880 g
Masło klarowane Durra 880 g
59,90 zł 56,90 zł 57,05 zł 54,19 zł
szt.
Mielonka z mięsa wołowego, halal, 200 g
Mielonka z mięsa wołowego, halal, 200 g
9,90 zł 6,90 zł 9,43 zł 6,57 zł
szt.
Labneh - kulki serowe z miętą w oliwie, 640 g
Labneh - kulki serowe z miętą w oliwie, 640 g
35,90 zł 32,90 zł 34,19 zł 31,33 zł
szt.

>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
Cena netto: 0,01 zł
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem

Przygotowanie wątróbki wg tego przepisu zajmuje kilkanaście minut. Danie bardzo proste w wykonaniu i ilości składników, ale bardzo smaczne i pożywne. W krajach arabskich, podczas postu czyli Ramadanu, chętnie jedzone na posiłek przed wschodem słońca, ze względu na zawartość żelaza i innych wartości odżywczych. Syci i bardzo dobrze smakuje. A jak pachnie! :)

Potrzebujemy:

- ok. 1/2 kg wątróbki z kurczaka

- 2 łyżki octu winnego

- 2 średniej wielkości cebule

- 2-3 ząbki czosnku

- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

- sól, pieprz

- pietruszka zielona

- cząstki cytryny

Wykonanie:

Wątróbkę umyć, wypłukać w wodzie z dodatkiem octu winnego, odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki, osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić na piórka lub plasterki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, dodać cebulę, przysmażyć na mocnym ogniu na miękko i złoto, cały czas mieszając. Gdy będzie już prawie miękka dodać posiekany czosnek, posolić, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Zdjąć z patelni do naczynia , odstawić na bok. Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wyłożyć odsączoną wątróbkę. Na dużym ogniu szybko przysmażać z każdej strony, kilka minut, nie dopuszczając, aby wątróbka puściła wilgoć. Do przysmażonej wątróbki dodać cebulę z czosnkiem, wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Posolić, doprawić pieprzem. Podawać gorącą, posypaną natką, pokropioną sokiem z cytryny. Chleb arabski jest doskonałym uzupełnieniem.

Smacznego!

Saha ła hana!

Opinie o produkcie (1)

18 października 2016

Danie bardzo pyszne i pożywne sama bardzo często robię to danie tylko zazwyczaj robię wątróbkę smażoną i duszoną Bardzo dobre polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium