Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem
Przygotowanie wątróbki wg tego przepisu zajmuje kilkanaście minut. Danie bardzo proste w wykonaniu i ilości składników, ale bardzo smaczne i pożywne. W krajach arabskich, podczas postu czyli Ramadanu, chętnie jedzone na posiłek przed wschodem słońca, ze względu na zawartość żelaza i innych wartości odżywczych. Syci i bardzo dobrze smakuje. A jak pachnie! :)
Potrzebujemy:
- ok. 1/2 kg wątróbki z kurczaka
- 2 łyżki octu winnego
- 2 średniej wielkości cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- pietruszka zielona
- cząstki cytryny
Wykonanie:
Wątróbkę umyć, wypłukać w wodzie z dodatkiem octu winnego, odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki, osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić na piórka lub plasterki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, dodać cebulę, przysmażyć na mocnym ogniu na miękko i złoto, cały czas mieszając. Gdy będzie już prawie miękka dodać posiekany czosnek, posolić, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Zdjąć z patelni do naczynia , odstawić na bok. Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wyłożyć odsączoną wątróbkę. Na dużym ogniu szybko przysmażać z każdej strony, kilka minut, nie dopuszczając, aby wątróbka puściła wilgoć. Do przysmażonej wątróbki dodać cebulę z czosnkiem, wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Posolić, doprawić pieprzem. Podawać gorącą, posypaną natką, pokropioną sokiem z cytryny. Chleb arabski jest doskonałym uzupełnieniem.
Smacznego!
Saha ła hana!
Anastazja Chojnacka
Danie bardzo pyszne i pożywne sama bardzo często robię to danie tylko zazwyczaj robię wątróbkę smażoną i duszoną Bardzo dobre polecam