Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Melasa z daktyli, Dbs 600 g DURRA
Melasa z daktyli, Dbs 600 g DURRA
19,90 zł 17,90 zł
szt.
Melasa z daktyli, Dbs 450 g BASRA
Melasa z daktyli, Dbs 450 g BASRA
19,90 zł 17,90 zł
szt.
Ciasto youfka (yufka) w płatach, baza do dań, 400 g
Ciasto youfka (yufka) w płatach, baza do dań, 400 g
15,90 zł 14,90 zł
szt.
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
18,90 zł 14,90 zł
szt.
Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
17,90 zł 15,90 zł
szt.
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g
10,90 zł 7,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g
46,90 zł 43,90 zł
szt.
Jogurt ÖMÜR 3.5% tł., 1 kg
Jogurt ÖMÜR 3.5% tł., 1 kg
11,90 zł 10,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

>PRZEPIS< Wątróbka z kurczaka z cebulką i czosnkiem

Przygotowanie wątróbki wg tego przepisu zajmuje kilkanaście minut. Danie bardzo proste w wykonaniu i ilości składników, ale bardzo smaczne i pożywne. W krajach arabskich, podczas postu czyli Ramadanu, chętnie jedzone na posiłek przed wschodem słońca, ze względu na zawartość żelaza i innych wartości odżywczych. Syci i bardzo dobrze smakuje. A jak pachnie! :)

Potrzebujemy:

- ok. 1/2 kg wątróbki z kurczaka

- 2 łyżki octu winnego

- 2 średniej wielkości cebule

- 2-3 ząbki czosnku

- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

- sól, pieprz

- pietruszka zielona

- cząstki cytryny

Wykonanie:

Wątróbkę umyć, wypłukać w wodzie z dodatkiem octu winnego, odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki, osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić na piórka lub plasterki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, dodać cebulę, przysmażyć na mocnym ogniu na miękko i złoto, cały czas mieszając. Gdy będzie już prawie miękka dodać posiekany czosnek, posolić, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Zdjąć z patelni do naczynia , odstawić na bok. Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wyłożyć odsączoną wątróbkę. Na dużym ogniu szybko przysmażać z każdej strony, kilka minut, nie dopuszczając, aby wątróbka puściła wilgoć. Do przysmażonej wątróbki dodać cebulę z czosnkiem, wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Posolić, doprawić pieprzem. Podawać gorącą, posypaną natką, pokropioną sokiem z cytryny. Chleb arabski jest doskonałym uzupełnieniem.

Smacznego!

Saha ła hana!

Opinie o produkcie (1)

18 października 2016

Danie bardzo pyszne i pożywne sama bardzo często robię to danie tylko zazwyczaj robię wątróbkę smażoną i duszoną Bardzo dobre polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl