Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Tabbouleh - zielona pietruszka rządzi
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Tabbouleh - zielona pietruszka rządzi
Najprawdopodobniej najbardziej popularna bliskowschodnia sałatka. Podawana jako mezze, dodatek do dań głównych, samodzielne danie. Świetna propozycja dla wegetarian. Sałatka naczęściej serwowana w swej czystej postaci - z pietruszką, pomidorem, cebulką. Ale spotkacie również tabbouleh z dodatkowymi składnikami - z soczewicą, z kurczakiem, z tuńczykiem, z cieciorką, z owocem granatu. Proste wykonanie, pyszne danie, kwintesencja arabskiej kuchni.
Tabbouleh dla 3-4 osób
20 dag natki pietruszki (naprawdę duży pęczek lub kilka mniejszych)
1 szklanka kaszy burgol jasnej drobnej
1/2 pęczka szczypiorku
2 średnie pomidory lub kilka pomidorków koktailowych
opcjonalnie: kawałek ogórka świeżego, czerwona i zielona papryka
sok z 1 małej cytryny
1/4 szklanki oliwy
1 łyżeczka suszonej mięty
sól, czarny pieprz
Kaszę burgol zalać letnią wodą, pozostawić na ok. 1/2 godziny do wchłonięcia płynu przez burgolowe ziarno. Odsączyć nadmiar wody na sicie. (Kaszę można również ugotować na sypko - porcja kaszy + dwie porcje wody + sól + ok. 15 min. na małym ogniu).
Pietruszkę (liście i delikatne łodyżki) drobno posiekać. Przełożyć do miseczki, lekko posolić, delikatnie wygnieść i pozostawić na chwilę dla zmiękczenia ostrych pietruszkowych liści.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory, ogórek, szczypiorek. Przyprawić czarnym pieprzem, miętą, dosolić jeśli potrzeba. W miseczce wymieszać sok z cytryny, oliwę. Dodać sos do sałatki, wymieszać. Gotowe :)
Smacznego!
Opinie o produkcie (3)

Kem Belhamria
Do powyzszego przepisu dodaje rowniez 3-4 ziarenka ziela angielskiego ( sproszkowazc ) oraz czasami omijam ogorek i papryki ( to na styl libanski ) Fantastycznie zdrowa rzecz... Pozdrawiam kem B.
Henryka Misztela
jadlam orginalna w Libanie, z pominieciem papryki i ogorka ale prazonymi orzeszkami piniowymi, odtad nawet nie arabska ale zwyczajna salate mieszam z natka pietruszki, tak bardzo przekonal mnie ten smak..
Iwona
Bedac w Izraelu jadlam to sałatkę pyszna polecam