Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)

>PRZEPIS< Smażony kalafior podany na sposób arabski

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Smażony kalafior podany na sposób arabski

Smażony kalafior polany sosem tahini stanowi doskonałą przekąskę lub danie na kolację.

  • 1 kalafior, umyty i podzielony na różyczki wielkości jednego kęsa
  • olej lub oliwa do smażenia - tyle w naczyniu, by kalafiorowe różyczki były przykryte podczas smażenia
  • 1 szklanka sosu z pasty tahini
  • posiekana zielona pietruszka

W naczyniu z grubym dnem rozgrzej tłuszcz. Włóż kalafior porcjami i smaż obracając do zarumienienia (5-7 min.). Wykładaj smażone różyczki łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do odsączenia. Wysyp półmisek posiekaną pietruszką, ułóż na niej różyczki kalafiora. Sos tahini podaj w miseczce do maczania kawałków kalafiora.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

30 listopada 2016

Czy na olej kładziemy kalafior surowy czy ugotowany?

17 marca 2017

Uwielbiam !!! Kalafior smaży się surowy. Ja polecam także polany mieszanką soku z cytryny i kuminu

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl