
>PRZEPIS< Smażony kalafior podany na sposób arabski
Dostępność:
Smacznego :)
Ocena:
4.75





Producent:
Arabskie smaki i aromaty
Opis
Smażony kalafior podany na sposób arabski
Smażony kalafior polany sosem tahini stanowi doskonałą przekąskę lub danie na kolację.
- 1 kalafior, umyty i podzielony na różyczki wielkości jednego kęsa
- olej lub oliwa do smażenia - tyle w naczyniu, by kalafiorowe różyczki były przykryte podczas smażenia
- 1 szklanka sosu z pasty tahini
- posiekana zielona pietruszka
W naczyniu z grubym dnem rozgrzej tłuszcz. Włóż kalafior porcjami i smaż obracając do zarumienienia (5-7 min.). Wykładaj smażone różyczki łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do odsączenia. Wysyp półmisek posiekaną pietruszką, ułóż na niej różyczki kalafiora. Sos tahini podaj w miseczce do maczania kawałków kalafiora.
Opinie o produkcie (2)

Magma
Czy na olej kładziemy kalafior surowy czy ugotowany?
Domi
Uwielbiam !!! Kalafior smaży się surowy. Ja polecam także polany mieszanką soku z cytryny i kuminu