Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Semolina drobna (Smeed), 1 kg
Semolina drobna (Smeed), 1 kg
14,90 zł 11,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
9,90 zł 6,90 zł
szt.
Lokum o smaku owoców granatu w otoczce pudrowej, 500 g
Lokum o smaku owoców granatu w otoczce pudrowej, 500 g
17,90 zł 16,90 zł
szt.
Ser biały Halloumi, Halumi, 250 g
Ser biały Halloumi, Halumi, 250 g
17,90 zł 16,90 zł
szt.
Kiełbaski drobiowe grillowe, halal 400 g
Kiełbaski drobiowe grillowe, halal 400 g
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 500 g
Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 500 g
18,90 zł 14,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Falafel – mieszanka,  200 g
Falafel – mieszanka, 200 g
11,50 zł 9,90 zł
szt.
Woda różana, 500 ml
Woda różana, 500 ml
14,90 zł 11,90 zł
szt.
12 x Woda różana, 500 ml
12 x Woda różana, 500 ml
143,00 zł 139,90 zł
szt.
Kiełbasa z indyka i kurczaka, mielonka, 400 g, Baktat
Kiełbasa z indyka i kurczaka, mielonka, 400 g, Baktat
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
14,90 zł 11,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Sałatka z pieczonych bakłażanów z pomidorami i cebulą

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Sałatka z pieczonych bakłażanów z pomidorami i cebulą

Bakłażan pieczony z oliwą z czosnkiem urywa nos. Tak pachnie. I jeszcze fajniej smakuje. Poniżej przepisy na dwie proste i szybkie sałatki z pieczonego bakłażana.

  • dwa średniej wielkości lśniące zdrowe bakłażany
  • 3 ząbki czosnku
  • pół filiżanki oliwy
  • sól, pieprz
  • duży pomidor
  • średnia cebulka
  • sok z połowy cytryny

Bakłażany umyć, pokroić wzdłuż na plastry. Osypać solą i pozostawić by puściły sok. Taki zabieg pozbawia bakłażana charakterystycznej goryczy. po ok. 0,5 godz. odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Poukładać na kratce przykrytej papierem do pieczenia. Posmarować z obu stron sosem z oliwy i rozgniecionych ząbków czosnku. Piec w średniej temperaturze do momentu gdy bakłażan stanie się ładnie złoty i miękki. Zdjąć lub delikatnie odkroić skórę jeśli twardawa. Pokroić w paski i zwinąć je w ruloniki na środku talerza lub miseczki. Poukładać pomidora pokrojonego w cząstki, obsypać piórkami cebuli. Polać sosem pozostałym ze smarowania bakłażanów. Polać sokiem z cytryny. (Ewentualnie sok cytrynowy dodać do sosu). Posypać świeżo mielonym pieprzem. Zjadać z pitą. Lub bułką. Pyszna, sycąca, letnia kolacja.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl