Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

>PRZEPIS< Placek z jabłkami i orzechami

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ciasto robi się samo. Nie potrzebujemy miksera ani innych wynalazków technologicznych. Drewniana łyżka, foremka, piekarnik. Placek jest zupełnie bez tłuszczu, ze stosunkowo niewielką ilością cukru,  co na pewno przypadnie do gustu trzymającym linię. Jest pyszny - pachnie jabłkami, przyprawą do ciasta, bakaliami.... Będzie smaczny przez 2-3 dni.

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na cząstki wielkości ok. 1x1 cm. W misce zasypujemy pokrojone jabłka cukrem i bakaliami, mieszamy. Przykrywamy miskę ściereczką lub owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.
(Gdy nie mam czasu, by czekać do następnego dnia, mieszam jabłka z dodatkami intensywnie drewnianą łyżką. Chodzi o to, by jabłka puściły sok.)
Drugiego dnia zalewamy jabłka rozbełtanymi jajkami, dodajemy przesianą mąkę, przyprawy, proszek i sodę. Mieszamy łyżką dokładnie do połączenia się składników. Dla podniesienia smaku możemy dodać łyżkę wody z kwiatów pomarańczy lub różanej.

Foremkę średnicy ok. 25 cm wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i sypiemy bułką tartą. Wykładamy ciasto do foremki, łyżką wygładzamy nieco wierzch ciasta.

Wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp. ok. 175 st. C z termoobiegiem przez ok. 45-50 min. Ciasto szybko się rumieni, ja przykrywam foremkę folią lub papierem do pieczenia w połowie czasu pieczenia. Ciasto jest gotowe gdy patyczek wbity w środek ciasta jest suchy.

Studzimy, posypujemy cukrem pudrem np. wymieszanym z cynamonem.
Pyszna propozycja na weekend. I nie tylko :)

Smacznego!
Saha ła hana!

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl