Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do piątku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy w sobotę rano, pakujemy w weekend i wysyłamy w poniedziałek. Zamówienia złożone po piątku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następną sobotę.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

>PRZEPIS< Pieczona cieciorka z przyprawami

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
Cena netto: 0,01 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pieczona cieciorka z przyprawami

Chrupiąca, aromatyczna przyprawami przekąska - zdrowa, jak żadna inna. Pieczona cieciorka. 

Ponieważ cieciorka jest bogata w białko i błonnik, przekąskę taką można bezkarnie się zajadać bez poczucia winy :). Jeśli szukasz zdrowej przekąski dla dzieci zamiast czipsów i innych prażynek - to jest TO.

Taka pieczona cieciorka to nie tylko przekąska - doskonale sprawdzi się do sałatek albo jako posypka do zupy ulubionej. Mniam.

Składniki (porcja dla 1-2 osób)

- puszka cieciorki 400 g

- łyżka lub dwie oliwy z oliwek

- 1/2 łyżeczki papryki grubo mielonej

- 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku

- 1/3 łyżeczki soli

- inne zioła ulubione: np. tymianek, suszone liście kolendry, zioła prowansalskie

 

Przygotowanie:

Cieciorkę wysypać z puszki do miseczki, przepłukać, odsączyć najpierw na sicie a następnie osuszyć np. na ręczniku papierowym.

Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Wyłożyć osuszoną cieciorkę pojedynczą warstwą na blaszce, posolić, spryskać oliwą, wymieszać, by ziarna były równomiernie nią otoczone. Włożyć do piekarnika na 30 min., pamiętając by co 10 min cieciorkę na blaszce przemieszać, by opiekała się równomiernie z każdej strony. Na kilka minut przed końcem czasu pieczenia, posypać cieciorkę przyprawami. Trzeba uważać, by przypraw nie spalić, bo gorzko będzie. Cieciorka jest gotowa gdy jest lekko złota, sucha i chrupiąca na zewnątrz a ciągle miękka w środku. 

Cieciorkę należy zajadać jeszcze ciepłą, wówczas jest najsmaczniejsza i najbardziej chrupiąca. Wraz ze stygnięciem nieco traci na chrupkości.

Saha ła hana!

Smacznego!

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium