Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do piątku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy w sobotę rano, pakujemy w weekend i wysyłamy w poniedziałek. Zamówienia złożone po piątku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następną sobotę.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

>PRZEPIS< Okra z pomidorami, cebulą i czosnkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
Cena netto: 0,01 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Okra z pomidorami, cebulą i czosnkiem

Okra - (Ketmia piżmowa) to mało znane u nas warzywo, lekko puchate ciemnozielone wielkości małego palca nieco przypominające w wyglądzie cukinię. Nie trzeba jej obierać ani obcinać końcówek, wystarczy umyć. Można spożywać na surowo, podsmażyć z innymi warzywami i podać z ryżem, ugotować w wodzie lub na parze i używać do zup. Nasiona okry zawierają zdrowe oleje nienasycone takie jak kwas oleinowy typu omega-9 oraz kwas linolowy typu omega-6. Niestety u nas niedostępna w świeżej, najsmaczniejszej postaci. Nie zrażając się tym ograniczeniem proponujemy dziś danie z okry konserwowej. Pyszny warzywny gulasz, dla chętnych z dodatkiem mięsa. Podawany z ryżem jako danie obiadowe, kolacyjne czy przekąska z pitą zachwyci delikatnością smaku.

  • puszka okry konserwowej
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki melasy z granatów - grenadiny
  • 3-4 pomidory obrane ze skórki
  • 1/2 małego słoiczka konsentratu pomidorowego
  • pieprz, sól do smaku
  • ewentualnie mięso - np. paseczki wołowiny czy pierś z kurczaka

Na patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i zmiażdżony czosnek na łyżce oleju lub innym ulubionym niezbyt aromatycznym tłuszczu.

W wersji z mięsem, do duszących się warzyw dodać podsmażone wcześniej paseczki mięsa doprawionego np. przyprawą do shawarmy. Dodać odsączoną okrę, pomidory pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy i grenadinę. Dusić ok. 10-15 minut dla połączenia smaków. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ryżem na sypko. Albo z chlebkiem pita.

Szybko, nieskomplikowanie, zdrowo, lekko i smacznie :)

 

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium