Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Mastyks spożywczy, 0,5 g
Mastyks spożywczy, 0,5 g
7,90 zł 4,90 zł
szt.
Konfitura różana, 430 g
Konfitura różana, 430 g
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Dzikie ogórki konserwowe Khater,  2900 g
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 2900 g
46,90 zł 39,90 zł
szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
35,90 zł 24,90 zł
szt.
Daktyle tunezyjskie świeże na gałązkach, 1000 g
Daktyle tunezyjskie świeże na gałązkach, 1000 g
34,90 zł 32,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
9,90 zł 6,90 zł
szt.
Labneh - kulki serowe w oliwie, 640 g
Labneh - kulki serowe w oliwie, 640 g
35,90 zł 31,90 zł
szt.
Pestki słonecznika prażone i solone, Meray, 150 g
Pestki słonecznika prażone i solone, Meray, 150 g
11,90 zł 9,90 zł
szt.

Szanowni Klienci, obecnie utrudniony jest z nami kontakt telefoniczny.

Proszę o przesyłanie maila lub sms.

Czas realizacji zamówień może ulec wydłużeniu o kilka dni.

Za utrudnienia przepraszamy!

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl