Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Herbata czarna liściasta DoGhazal, 500 g
Herbata czarna liściasta DoGhazal, 500 g
36,90 zł 29,90 zł
szt.
Mielonka z mięsa wołowego, halal, 800 g
Mielonka z mięsa wołowego, halal, 800 g
24,90 zł 23,90 zł
szt.
Herbata cejlońska Horsehead, 400 g
Herbata cejlońska Horsehead, 400 g
33,90 zł 29,90 zł
szt.
Herbata Ahmad z kardamonem, liściasta, 500 g
Herbata Ahmad z kardamonem, liściasta, 500 g
33,90 zł 29,90 zł
szt.
Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 500 g
Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 500 g
18,90 zł 14,90 zł
szt.
Mielonka z drobiu, halal, 800g
Mielonka z drobiu, halal, 800g
24,90 zł 23,90 zł
szt.
Herbata cejlońska, 1000 g
Herbata cejlońska, 1000 g
49,00 zł 44,90 zł
szt.
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
22,90 zł 18,90 zł
szt.
Parówki koktajlowe drobiowe, halal 400 g
Parówki koktajlowe drobiowe, halal 400 g
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Kiełbaski Sucuk (sujuk, sojok) czosnkowe, 250 g
Kiełbaski Sucuk (sujuk, sojok) czosnkowe, 250 g
18,90 zł 17,90 zł
szt.
Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
15,90 zł 14,90 zł
szt.
Salami z indyka w plastrach, 200 g
Salami z indyka w plastrach, 200 g
13,90 zł 12,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl