Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
69,90 zł 55,90 zł
szt.
Lokum o smaku różanym w otoczce pudrowej, 500 g
Lokum o smaku różanym w otoczce pudrowej, 500 g
17,90 zł 16,90 zł
szt.
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g
10,90 zł 7,90 zł
szt.
12 x Woda różana, 500 ml
12 x Woda różana, 500 ml
143,00 zł 139,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
14,90 zł 11,90 zł
szt.
24 x Woda różana, 250 ml
24 x Woda różana, 250 ml
165,60 zł 139,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Tahini Extra, tahina, pasta sezamowa Chtaura, 225 g
Tahini Extra, tahina, pasta sezamowa Chtaura, 225 g
9,90 zł 5,00 zł
szt.
Kiełbasa z indyka i kurczaka, mielonka, 400 g, Baktat
Kiełbasa z indyka i kurczaka, mielonka, 400 g, Baktat
15,90 zł 13,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl