BLOG
Wracamy!!

WRACAMY do regularnych wysyłek!

Ze względu na ograniczenia zmieni się ich harmonogram - wszystkie paczki będą pakowane w piątek / sobotę, a fizyczna ich wysyłka nastąpi w poniedziałek. Zamówienia złożone po 12.00 w piątek będą przechodziły na następny tydzień. Ze względu na zmianę harmonogramu wysyłek nie jesteśmy w stanie zapewnić dostawy świeżego pieczywa, które zostanie wyłączone z oferty. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień Stęskniliśmy się 

PS. NOWY NR KONTA. Proszę o zwrócenie na to uwagi podczas dokonywania płatności!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g
22,90 zł 18,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
15,90 zł 12,90 zł
szt.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
59,90 zł 54,90 zł
szt.
Bulion wołowy halal, 12 kostek
Bulion wołowy halal, 12 kostek
9,90 zł 8,60 zł
szt.
Kardamon ziarno, 30 g
Kardamon ziarno, 30 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
11,90 zł 9,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g
Cieciorka gotowana, puszka 400 g
6,50 zł 5,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
32,90 zł 24,90 zł
szt.
Bulion drobiowy halal, 12 kostek
Bulion drobiowy halal, 12 kostek
9,90 zł 8,60 zł
szt.
Kardamon mielony, 30 g
Kardamon mielony, 30 g
13,90 zł 9,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl