Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

REALIZACJA ZAMÓWIEŃ W STYCZNIU

Drodzy Klienci,

W styczniu zmieniamy nieco harmonogram realizacji zamówień i wysyłek. O szczegółach poinformujemy wkrótce.

Tymczasem informujemy, że zamówienia złożone od 10go stycznia do 17go stycznia, zapłacone lub za pobraniem, wyślemy 19go/20go stycznia.

>PRZEPIS< Kofta aromatyczna na chlebkach pita

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
Cena netto: 0,01 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kofta. Bardzo aromatyczne kotleciki z imbirem, czosnkiem, kolendrą, miętą, kurkumą. Od dawna za mną chodziły, od dawna :)
Dodatek aromatycznych przypraw sprawia, że ten skromnie wyglądający kotlecik na podniebieniu jest arystokratycznym kuzynem naszego mielonego.
 
Sekretem jest dobre mięso i porządne wyrobienie masy by była odpowiednio kleista. A różnorodność zastosowanych przypraw sprawia, że... co kuchnia i kucharz to kofta ;) 
 
Kotleciki można smażyć na patelni. Można upiec na grillu lub w piekarniku na blaszce posmarowanej odrobiną oliwy.

Na kolację dla 4 osób: 
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 1 ząbek czosnku posiekany drobno
  • 1/2 łyżki świeżo startego imbiru lub 1/2 łyżeczki mielonego
  • 1 mała cebulka drobno posiekana
  • 1/2 czerwonej papryki drobno posiekanej
  • 1 mały pęczek pietruszki zielonej posiekany
  • 1/2 łyżeczki harrisy lub innej ulubionej ostrej przyprawy (niekoniecznie, ale dodatek zalecany dla zaostrzenia smaku)  
  • 1 jajko ubite lekko
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki mięty lub kilka listków świeżej
  • 1 średni ziemniak starty
  • 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku

Przygotowanie
 
Mięso, przyprawy, cebulę, czosnek, imbir, jajko, starty ziemniak wymieszać w misce, wyrobić na jednolitą masę. Posolić do smaku. Wilgotnymi dłońmi formować kulki wielkości piłeczki pingpongowej. Smażyć na oleju lub maśle klarowanym po kilka minut po obu stronach do zrumienienia. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące na chlebkach pita. Albo z sałatką.

Opinie o produkcie (1)

10 grudnia 2017

250 g mięsa na kolację dla 4 osób??? I poł łyżeczko soli na 250 g mięsa?? Chyba coś nie tal :-))) Odp. Kofta przecież nie musi być jedynym kolacyjnym daniem. A co do ilości soli, pół małej łyżeczki to nie jest baaaardzo dużo. My nie wyrocznia. Można wcale bez soli jak ktoś lubi :) Serdeczności

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium