Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią





Opis
Kibbe. Mięsno-burgolowe kulki nadziewane mięsem i pinią
Kibbe - tradycyjne danie kuchni bliskowschodniej z ciasta burgolowo-mięsnego nadziewane mięsem z orzeszkami pinii.
- 25 dag mięsa wołowego drobno zmielonego
- 20 dag kaszy burgol drobnej jasnej
- 1mała cebula drobno posiekana
- 1/2 małej łyżeczki soli, pieprz
- 1 łyżeczka przyprawy do kibbe*
- 1/2 łyżeczki kuminu
- olej do głębokiego smażenia
Nadzienie mięsne
- 10 dag mielonego mięsa wołowego (lub baraniego)
- 1 cebula drobno posiekana
- 2 łyżki orzechów pinii
- 1łyżeczka przyprawy do kibbe*
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól, pieprz
- łyżka masła klarowanego lub oleju do smażenia
Opis potawy i sposób przygotowania kibbe również na naszym blogu:
http://arabskiesmaki.blogspot.com/2012/02/kibbe-miesno-burgolowe-kulki-nadziewane.html
Smacznego:)
Opinie o produkcie (0)
