Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Kasza burgul z soczewicą i cebulą
Opis
Kasza burgul z soczewicą i cebulą
Danie proste w formie i wykonaniu. Zaskakująco bogaty smak wydobyty z prostych składników. Doskonałe danie jednogarnkowe - zaspokoi apetyty najgłodniejszych. Podana z sosem z jogurtu, ogórków i mięty zachwyci nie tylko wegetarian.
Porcja na 4 osoby
- 1 szklanka soczewicy zielonej
- 1 szklanka kaszy burgul grubej jasnej lub ciemnej
- 6 średnich cebul
- 1/2 filiżanki oleju do smażenia, można dodać łyżkę masła klarowanego
- sól, pieprz, kumin do smaku
Do garnka z grubym dnem wlej 4-5 łyżek oleju, na gorący olej wsyp kaszę burgul i soczewicę, wymieszaj i upraż przez kilka minut. Dolej 2 szklanki wody, posól do smaku. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Na patelnii rozgrzej resztę oleju (z dodatkiem masła klarowanego do smaku) i usmaż cebulę pokrojoną w piórka na złoty kolor. Usmażoną cebulę włóż do garnka z kaszą i soczewicą, nie mieszaj. Pozostaw pod przykryciem na 5-10 minut w celu wymieszania aromatów potrawy. Podawaj na ciepło, posypaną kuminem, z jogurtem, z jogurtem z ogórkiem lub sałatką z pomidorów.
Magda
Pyszne, po prostu pyszne, rozgrzewające, syte i jednocześnie nie obciążające jedzenie na ukojenie
Anna
Zmniejszyłam ilość cebuli, zwiększyłam czas gotowania, żeby soczewica była mięciutka. Lubię bardzo