Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)





Opis
Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk)
Proponujemy arabską jajecznicę na kiełbaskach sojok (sucuk).
Kiełbaski sojok (tur. sucuk) są bardzo popularną wędliną w krajach arabskich i w Turcji. Zrobione z mięsa wołowego mają charakterystyczny, raczej pikantny smak. Ich struktura, ze względu na sposób mielenia mięsa, jest bardzo zwarta a przy krojeniu nieco się... ciągnie. Jest bardzo wiele sposobów na przyrządzenie kiełbasek - jada się je głównie poddane jakiejś obróbce - pieczenie, smażenie, zapiekanie w cieście.
Ilości składników do tego dania należy sobie określić w zależności od tego ile osób zasiądzie do patelni, jakie mają apetyty i od zawartości lodówki.
Składniki
Składniki podstawowe na osobę to kiełbaska sojok (kilka plasterków) i jajka (powiedzmy po 2 na osobę). Na naszej patelni wylądowały również pomidorki koktajlowe (mogą być plastry pomidora). Ponieważ kiełbaska jest aromatyczna i bogata w aromat, należy ostrożnie dozować inne przyprawy. My posoliliśmy nieco jajka. Dodatkowo szczypiorek, pierturszka zielona. Łyżka oliwy lub oleju do smażenia.
Przygotowanie
Pokroić kiełbaskę w 2-3 mm plasterki, położyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz i na średnim ogniu przysmażyć z jednej strony. W tym czasie rozpić jajka do miseczki i rozbełtać widelcem.
Przełożyć kiełbaskę na drugą stronę, pomiędzy plasterki położyć plastry pomidora lub połówki pomidorków koktajlowych. Delikatnie wlać jajka z miseczki starając się nie zalać kiełbasek ani pomidorów. Przykryć patelnię i pozostawić na średnim ogniu by masa jajeczna ścięła się od spodu. Można również wstawić patelnię do piekarnika pod grill.
Podawać gorące posypane szczypiorkiem i pietruchą zieloną z dowolnym pieczywem i warzywami. Świetnie smakuje z chrupiącą papryką.
Saha ła hana! :)
Opinie o produkcie (0)
