BLOG
Wróciliśmy!

Regularnie wysyłamy Wasze zamówienia 

Harmonogram wysyłek przedstawia się obecnie następująco: wszystkie paczki są pakowane w piątek / sobotę, a fizyczna ich wysyłka następuje w poniedziałek. Zamówienia złożone po 12.00 w piątek (lub do tego momentu nieopłacone) przechodzą do realizacji na następny tydzień. Ze względu na zmianę harmonogramu wysyłek nie jesteśmy w stanie zapewnić dostawy świeżego pieczywa, które zostanie wyłączone z oferty. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień  Stęskniliśmy się 

PS. NOWY NR KONTAProszę o zwrócenie na to uwagi podczas dokonywania płatności!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Herbata cejlońska Alwazah 400g
Herbata cejlońska Alwazah 400g
31,90 zł 29,90 zł 30,38 zł 28,48 zł
szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
Szklaneczki do herbaty 115 ml. Komplet 12 szt.
29,90 zł 28,90 zł 25,78 zł 24,91 zł
szt.
Miseczka gliniana do zapiekania
Miseczka gliniana do zapiekania
7,90 zł 6,90 zł 6,81 zł 5,95 zł
szt.
Talerzyki ze złotym paskiem, kpl. 6 szt.
Talerzyki ze złotym paskiem, kpl. 6 szt.
33,90 zł 29,90 zł 29,22 zł 25,78 zł
Talerzyki bez zdobień, kpl. 6 szt.
Talerzyki bez zdobień, kpl. 6 szt.
26,90 zł 21,90 zł 23,19 zł 18,88 zł
szt.

>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
Cena netto: 0,01 zł
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk)

Proponujemy arabską jajecznicę na kiełbaskach sojok (sucuk).

Kiełbaski sojok (tur. sucuk) są bardzo popularną wędliną w krajach arabskich i w Turcji. Zrobione z mięsa wołowego mają charakterystyczny, raczej pikantny smak. Ich struktura, ze względu na sposób mielenia mięsa, jest bardzo zwarta a przy krojeniu nieco się... ciągnie. Jest bardzo wiele sposobów na przyrządzenie kiełbasek - jada się je głównie poddane jakiejś obróbce - pieczenie, smażenie, zapiekanie w cieście.

Ilości składników do tego dania należy sobie określić w zależności od tego ile osób zasiądzie do patelni, jakie mają apetyty i od zawartości lodówki.

Składniki

Składniki podstawowe na osobę to kiełbaska sojok (kilka plasterków) i jajka (powiedzmy po 2 na osobę). Na naszej patelni wylądowały również pomidorki koktajlowe (mogą być plastry pomidora). Ponieważ kiełbaska jest aromatyczna i bogata w aromat, należy ostrożnie dozować inne przyprawy. My posoliliśmy nieco jajka. Dodatkowo szczypiorek, pierturszka zielona. Łyżka oliwy lub oleju do smażenia.

Przygotowanie

Pokroić kiełbaskę w 2-3 mm plasterki, położyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz i na średnim ogniu przysmażyć z jednej strony. W tym czasie rozpić jajka do miseczki i rozbełtać widelcem.
Przełożyć kiełbaskę na drugą stronę, pomiędzy plasterki położyć plastry pomidora lub połówki pomidorków koktajlowych. Delikatnie wlać jajka z miseczki starając się nie zalać kiełbasek ani pomidorów. Przykryć patelnię i pozostawić na średnim ogniu by masa jajeczna ścięła się od spodu. Można również wstawić patelnię do piekarnika pod grill.
Podawać gorące posypane szczypiorkiem i pietruchą zieloną z dowolnym pieczywem i warzywami. Świetnie smakuje z chrupiącą papryką.

Saha ła hana! :)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl