BLOG
Wracamy!!

WRACAMY do regularnych wysyłek!

Ze względu na ograniczenia zmieni się ich harmonogram - wszystkie paczki będą pakowane w piątek / sobotę, a fizyczna ich wysyłka nastąpi w poniedziałek. Zamówienia złożone po 12.00 w piątek będą przechodziły na następny tydzień. Ze względu na zmianę harmonogramu wysyłek nie jesteśmy w stanie zapewnić dostawy świeżego pieczywa, które zostanie wyłączone z oferty. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień Stęskniliśmy się 

PS. NOWY NR KONTA. Proszę o zwrócenie na to uwagi podczas dokonywania płatności!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Cieciorka gotowana, puszka 400 g
Cieciorka gotowana, puszka 400 g
6,50 zł 5,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
15,90 zł 12,90 zł
szt.
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), 0,9 kg
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), 0,9 kg
19,90 zł 17,90 zł
szt.
Bulion drobiowy halal, 12 kostek
Bulion drobiowy halal, 12 kostek
9,90 zł 8,60 zł
szt.
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g
22,90 zł 18,90 zł
szt.
Ryż egipski biały, 0,9 kg
Ryż egipski biały, 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Kardamon ziarno, 30 g
Kardamon ziarno, 30 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
32,90 zł 24,90 zł
szt.
Kardamon mielony, 30 g
Kardamon mielony, 30 g
13,90 zł 9,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
11,90 zł 9,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk)

Proponujemy arabską jajecznicę na kiełbaskach sojok (sucuk).

Kiełbaski sojok (tur. sucuk) są bardzo popularną wędliną w krajach arabskich i w Turcji. Zrobione z mięsa wołowego mają charakterystyczny, raczej pikantny smak. Ich struktura, ze względu na sposób mielenia mięsa, jest bardzo zwarta a przy krojeniu nieco się... ciągnie. Jest bardzo wiele sposobów na przyrządzenie kiełbasek - jada się je głównie poddane jakiejś obróbce - pieczenie, smażenie, zapiekanie w cieście.

Ilości składników do tego dania należy sobie określić w zależności od tego ile osób zasiądzie do patelni, jakie mają apetyty i od zawartości lodówki.

Składniki

Składniki podstawowe na osobę to kiełbaska sojok (kilka plasterków) i jajka (powiedzmy po 2 na osobę). Na naszej patelni wylądowały również pomidorki koktajlowe (mogą być plastry pomidora). Ponieważ kiełbaska jest aromatyczna i bogata w aromat, należy ostrożnie dozować inne przyprawy. My posoliliśmy nieco jajka. Dodatkowo szczypiorek, pierturszka zielona. Łyżka oliwy lub oleju do smażenia.

Przygotowanie

Pokroić kiełbaskę w 2-3 mm plasterki, położyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz i na średnim ogniu przysmażyć z jednej strony. W tym czasie rozpić jajka do miseczki i rozbełtać widelcem.
Przełożyć kiełbaskę na drugą stronę, pomiędzy plasterki położyć plastry pomidora lub połówki pomidorków koktajlowych. Delikatnie wlać jajka z miseczki starając się nie zalać kiełbasek ani pomidorów. Przykryć patelnię i pozostawić na średnim ogniu by masa jajeczna ścięła się od spodu. Można również wstawić patelnię do piekarnika pod grill.
Podawać gorące posypane szczypiorkiem i pietruchą zieloną z dowolnym pieczywem i warzywami. Świetnie smakuje z chrupiącą papryką.

Saha ła hana! :)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl