Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr
19,90 zł 14,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
19,90 zł 14,90 zł
szt.
Woda różana, 500 ml
Woda różana, 500 ml
14,90 zł 11,90 zł
szt.
Chałwa waniliowa, z pistacjami, Durra 350 g
Chałwa waniliowa, z pistacjami, Durra 350 g
17,90 zł 15,90 zł
szt.
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g
10,90 zł 7,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
35,90 zł 28,90 zł
szt.
Chałwa waniliowa, Durra 350 g
Chałwa waniliowa, Durra 350 g
12,90 zł 11,90 zł
szt.
Ser biały Halloumi, Halumi, 250 g
Ser biały Halloumi, Halumi, 250 g
17,90 zł 16,90 zł
szt.
Pestki słonecznika prażone i solone, Meray, 300 g
Pestki słonecznika prażone i solone, Meray, 300 g
19,90 zł 18,90 zł
szt.
Kiełbaski drobiowe grillowe, halal 400 g
Kiełbaski drobiowe grillowe, halal 400 g
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Konserwa wołowo-barania, halal 340 g
Konserwa wołowo-barania, halal 340 g
19,90 zł 12,00 zł
szt.
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g
16,90 zł 14,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk)

Proponujemy arabską jajecznicę na kiełbaskach sojok (sucuk).

Kiełbaski sojok (tur. sucuk) są bardzo popularną wędliną w krajach arabskich i w Turcji. Zrobione z mięsa wołowego mają charakterystyczny, raczej pikantny smak. Ich struktura, ze względu na sposób mielenia mięsa, jest bardzo zwarta a przy krojeniu nieco się... ciągnie. Jest bardzo wiele sposobów na przyrządzenie kiełbasek - jada się je głównie poddane jakiejś obróbce - pieczenie, smażenie, zapiekanie w cieście.

Ilości składników do tego dania należy sobie określić w zależności od tego ile osób zasiądzie do patelni, jakie mają apetyty i od zawartości lodówki.

Składniki

Składniki podstawowe na osobę to kiełbaska sojok (kilka plasterków) i jajka (powiedzmy po 2 na osobę). Na naszej patelni wylądowały również pomidorki koktajlowe (mogą być plastry pomidora). Ponieważ kiełbaska jest aromatyczna i bogata w aromat, należy ostrożnie dozować inne przyprawy. My posoliliśmy nieco jajka. Dodatkowo szczypiorek, pierturszka zielona. Łyżka oliwy lub oleju do smażenia.

Przygotowanie

Pokroić kiełbaskę w 2-3 mm plasterki, położyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz i na średnim ogniu przysmażyć z jednej strony. W tym czasie rozpić jajka do miseczki i rozbełtać widelcem.
Przełożyć kiełbaskę na drugą stronę, pomiędzy plasterki położyć plastry pomidora lub połówki pomidorków koktajlowych. Delikatnie wlać jajka z miseczki starając się nie zalać kiełbasek ani pomidorów. Przykryć patelnię i pozostawić na średnim ogniu by masa jajeczna ścięła się od spodu. Można również wstawić patelnię do piekarnika pod grill.
Podawać gorące posypane szczypiorkiem i pietruchą zieloną z dowolnym pieczywem i warzywami. Świetnie smakuje z chrupiącą papryką.

Saha ła hana! :)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl