Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Rzepa konserwowana, kiszonka krojona, 2800g
Rzepa konserwowana, kiszonka krojona, 2800g
46,90 zł 44,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
9,90 zł 6,90 zł
szt.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g
46,90 zł 43,90 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 400 g
Masło klarowane Ghee, 400 g
39,90 zł 37,90 zł
szt.
Woda różana, 250 ml
Woda różana, 250 ml
9,90 zł 6,90 zł
szt.
Semolina (Smeed), 0,9 kg
Semolina (Smeed), 0,9 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Oliwa z oliwek Khater, 500 ml
Oliwa z oliwek Khater, 500 ml
29,90 zł 27,90 zł
szt.
Masło klarowane Ghee, 800 g
Masło klarowane Ghee, 800 g
59,90 zł 56,90 zł
szt.
Daktyle tunezyjskie świeże na gałązkach, 1000 g
Daktyle tunezyjskie świeże na gałązkach, 1000 g
34,90 zł 32,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk, sujuk)

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Jajecznica po arabsku na kiełbaskach sojok (sucuk)

Proponujemy arabską jajecznicę na kiełbaskach sojok (sucuk).

Kiełbaski sojok (tur. sucuk) są bardzo popularną wędliną w krajach arabskich i w Turcji. Zrobione z mięsa wołowego mają charakterystyczny, raczej pikantny smak. Ich struktura, ze względu na sposób mielenia mięsa, jest bardzo zwarta a przy krojeniu nieco się... ciągnie. Jest bardzo wiele sposobów na przyrządzenie kiełbasek - jada się je głównie poddane jakiejś obróbce - pieczenie, smażenie, zapiekanie w cieście.

Ilości składników do tego dania należy sobie określić w zależności od tego ile osób zasiądzie do patelni, jakie mają apetyty i od zawartości lodówki.

Składniki

Składniki podstawowe na osobę to kiełbaska sojok (kilka plasterków) i jajka (powiedzmy po 2 na osobę). Na naszej patelni wylądowały również pomidorki koktajlowe (mogą być plastry pomidora). Ponieważ kiełbaska jest aromatyczna i bogata w aromat, należy ostrożnie dozować inne przyprawy. My posoliliśmy nieco jajka. Dodatkowo szczypiorek, pierturszka zielona. Łyżka oliwy lub oleju do smażenia.

Przygotowanie

Pokroić kiełbaskę w 2-3 mm plasterki, położyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz i na średnim ogniu przysmażyć z jednej strony. W tym czasie rozpić jajka do miseczki i rozbełtać widelcem.
Przełożyć kiełbaskę na drugą stronę, pomiędzy plasterki położyć plastry pomidora lub połówki pomidorków koktajlowych. Delikatnie wlać jajka z miseczki starając się nie zalać kiełbasek ani pomidorów. Przykryć patelnię i pozostawić na średnim ogniu by masa jajeczna ścięła się od spodu. Można również wstawić patelnię do piekarnika pod grill.
Podawać gorące posypane szczypiorkiem i pietruchą zieloną z dowolnym pieczywem i warzywami. Świetnie smakuje z chrupiącą papryką.

Saha ła hana! :)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl