Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Hommos, humus z gotowanej cieciorki





Opis
Hommos (hummus) z gotowanej cieciorki
Dobry hommos musi być lekko kwaskowaty, z wyczuwalnym smakiem czosnku i oliwy. Podawaj hommos z kawałkami arabskiego chleba, miękkiego lub przypieczonego, i natką pietruszki (która doskonale oczyszcza oddech z czosnkowego aromatu;)
Hommos można przygotować z suszonej cieciorki lub jako gotowe danie z puszki. Jeśli mamy czas preferujemy przygotowanie hummosu na ten pierwszy sposób i taki przepis zamieszczony jest poniżej.
Przepis na 2 szklanki hommosu
- 2 szklanki suszonej cieciorki
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- ok. 1/2 łyżeczki soli, do smaku
- 1/2 szklanki pasty sezamowej tahini
- 1/2 świeżego soku z cytryny lub więcej, do smaku
- oliwa z oliwek
- pieprz kajeński
- do przybrania - plasterki ogórka, papryka sproszkowana, natka pietruszki
Cieciorkę namocz na noc. Na drugi dzień gotuj ok. 2 godziny na wolnym ogniu do miękkości. Odcedź (pozostaw nieco wody, w której się gotowała cieciorka i kilka ziaren cieciorki do przybrania dania) i zmiksuj w blenderze. Dodaj pastę tahini, czosnek, sok z cytryny i tyle oliwy, by powstała gładka masa. Przypraw solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaj nieco wody, w której gotowała się cieciorka.
Wstaw do lodówki, przed podaniem polej oliwą i ziarnami cieciorki i natką pietruszki, posyp papryką.
Opinie o produkcie (0)
