Kiedy wyślemy Twoją paczkę?

PROSZĘ PRZECZYTAJ:

Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do piątku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy w sobotę rano, pakujemy w weekend i wysyłamy w poniedziałek. Zamówienia złożone po piątku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następną sobotę.

Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia. 

Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.

>PRZEPIS< Dip Kishke Khadra

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 0,01 zł 0.01
Cena netto: 0,01 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Dip Kishke Khadra to danie w stylu wiejskim, popularne zarówno w kuchni libańskiej, jak i syryjskiej. Kishkeh khadra, to proste danie, którego przygotowanie nie wymaga żadnego wysiłku. Jest przygotowywany i spożywany na świeżo; stąd słowo khadra (zielony), które oznacza miękki, świeży i niesuszony. Kishkeh Khadra można przygotować jako dip lub mezze lub po prostu jako dodatek do innego dania. Zwykle je się go z chlebem lub z surowymi warzywami.

Składniki na 4 porcje

2 szklanki jogurtu niskotłuszczowego
3/4 szklanki drobnego burgolu
1 mała cebula lub 3 szalotki (ewentualnie kilka gałązek szczypiorku z cebulką)
2 ząbki czosnku, rozgniecione ze szczyptą soli
50 g grubo posiekanych orzechów włoskich (mała filiżanka)
1/2 szklanki drobno posiekanej pietruszki
1 łyżka suchej mięty lub 1/4 szklanki drobno pokrojonych świeżych liści mięty

sól, można dodać kumin czy mieloną ostrą paprykę

oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Umieść sito nad miską i umieść na nim filtr do kawy lub papierowy ręcznik. Wlej jogurt i odcedź przez 1 godzinę.
Namocz burgol w gorącej wodzie na 20 minut. Odsącz, a następnie odciśnij, aby usunąć dodatkową wodę.
Poszatkuj cebulę, pietruszkę, miętę, orzechy. Wymieszaj pokrojone składniki, burgol, jogurt i przyprawy w dużej misce. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Jeśli chcesz, skrop dip oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Saha ła hana! Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

Newsletter - zapisz się! Weź 5% rabatu.
Nowości, promocje, nowe przepisy prosto do twojej skrzynki e-mail. Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać 5% rabatu na następne zakupy. (Nie zapomnij potwierdzić linka w otrzymanej wiadomości).
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium