Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Dip Kishke Khadra
Opis
Dip Kishke Khadra to danie w stylu wiejskim, popularne zarówno w kuchni libańskiej, jak i syryjskiej. Kishkeh khadra, to proste danie, którego przygotowanie nie wymaga żadnego wysiłku. Jest przygotowywany i spożywany na świeżo; stąd słowo khadra (zielony), które oznacza miękki, świeży i niesuszony. Kishkeh Khadra można przygotować jako dip lub mezze lub po prostu jako dodatek do innego dania. Zwykle je się go z chlebem lub z surowymi warzywami.
Składniki na 4 porcje
2 szklanki jogurtu niskotłuszczowego
3/4 szklanki drobnego burgolu
1 mała cebula lub 3 szalotki (ewentualnie kilka gałązek szczypiorku z cebulką)
2 ząbki czosnku, rozgniecione ze szczyptą soli
50 g grubo posiekanych orzechów włoskich (mała filiżanka)
1/2 szklanki drobno posiekanej pietruszki
1 łyżka suchej mięty lub 1/4 szklanki drobno pokrojonych świeżych liści mięty
sól, można dodać kumin czy mieloną ostrą paprykę
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Umieść sito nad miską i umieść na nim filtr do kawy lub papierowy ręcznik. Wlej jogurt i odcedź przez 1 godzinę.
Namocz burgol w gorącej wodzie na 20 minut. Odsącz, a następnie odciśnij, aby usunąć dodatkową wodę.
Poszatkuj cebulę, pietruszkę, miętę, orzechy. Wymieszaj pokrojone składniki, burgol, jogurt i przyprawy w dużej misce. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Jeśli chcesz, skrop dip oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Saha ła hana! Smacznego!