Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Börek - ciasto jufka z nadzieniem
Opis
Börek ze szpinakiem i serem
Börek to rodzaj wypieku, który może przybierać przeróżne formy. Od nadziewanej zapiekanki z blachy, zapiekanki ze zwiniętego rulonu z nadzieniem, przez trójkąty, po pojedyncze "cygara" czyli zawiajańce. Wspaniała w tej potrawie jest jej różnorodność - nie tylko formy ale również nadzienia - białe sery, mięso mielone, baranina, kurczak, warzywa, orzechy. Börek to bardzo szeroka definicja smacznej potrawy, którą szczególnie łatwo i szybko przygotujemy, gdy wykorzystamy gotowe ciasto jufka.
- pół opakowania ciasta jufka
- ok. 1 kg liści szpinakowych z łodyżkami
- opakowanie sera typu brie, pleśniowego, fety
- 2-3 ząbki czosnku
- czubata łyżka masła klarowanego lub 1 łyżka masła i 1 łyżka oleju
- sól, pieprz do smaku
- 1-2 łyżki masła klarowanego rozpuszczonego do posmarowania börek w blaszce