Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
>PRZEPIS< Baba Ghanoush, inaczej mtebbal
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Baba ghanoush
Ulubiona potrawa z pieczonego bakłażana to pasta z dodatkiem tahini, czosnku, jogurtu, oliwy to baba ghanoush.
Można tę pastę przygotować w domowych warunkach, ale skorzystanie z dania w puszce znacznie ułatwia przygotowanie i przyspiesza zjedzenie tego smacznego dania - przekąski.
Wystarczy wziąć puszkę i wyłożyć jej zawartość do miseczki.
Dodać: jogurt naturalny (preferujemy bałkański lub inny typu greckiego) w proporcjach 1:1 (lub innych - im mniej jogurtu, tym pasta będzie miała ostrzejszy smak), rozgnieciony ząbek czosnku, 1-2 łyżki pasty sezamowej tahini, łyżkę soku z cytryny. Wymieszać dokładnie. Polać oliwą. Można posypać kuminem. I zajadać - z pitą lub ze zwykłym chlebem czy bułką. Albo jako dodatek do mięsa czy wędlin. Orientalne pyszności. Zdrowe i w 100% wegańskie danie.
smakosz J
"Wystarczy wziąć puszkę i wyłożyć jej zawartość do miseczki..." to ma byc przepis? ZAŁOSNE !!! Odpowiedź: A gdyby tak, drogi smakosz J, doczytać co jest dalej napisane? "Dodać: jogurt naturalny (preferujemy bałkański lub inny typu greckiego) w proporcjach 1:1 (lub innych - im mniej jogurtu, tym pasta będzie miała ostrzejszy smak), rozgnieciony ząbek czosnku, 1-2 łyżki pasty sezamowej tahini, łyżkę soku z cytryny. Wymieszać dokładnie. Polać oliwą. Można posypać kuminem. I zajadać - z pitą lub ze zwykłym chlebem czy bułką. Albo jako dodatek do mięsa czy wędlin. Orientalne pyszności. Zdrowe i w 100% wegańskie danie."