Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Durra 3,6 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Durra 3,6 kg
119,00 zł 109,00 zł
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
129,00 zł 119,00 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
420,00 zł 410,00 zł
szt.

Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 17,90 zł 17.90
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 85 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g

Gruba postać tradycyjnego w krajach Magrebu dodatku do dań. 

Gotowany w osolonej gotującej wodzie przez ok 20 minut, powinien być lekko al dente.

Opakowanie 0.9 kg

WIKIPEDIA: Kuskus (arab. kaskasa – tłuc, rozbijać) – tradycyjny produkt spożywczy łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Wywodzi się z krajów Maghrebu (północno-zachodnia Afryka) i ma postać okrągłych ziaren o średnicy rzędu 1 mm otrzymywanych z pszenicy twardej. Tradycyjnie był materiałem odpadowym przy mieleniu pszenicy w prymitywnych, kamiennych żarnach. Gruba pozostałość z mielenia pszenicy była odsiewana z mąki, namaczana w wodzie, oprószana właściwą mąką i sprzedawana jako kuskus. Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. Otrzymany granulat jest przesiewany przez sita o odpowiedniej średnicy. Jednak w handlu wciąż można spotkać kuskus produkowany z rozdrobnionych ziaren pszenicy, choć najczęściej przy udziale nowoczesnych technologii.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl