Zarejestruj się i...
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate
Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Semolina drobna (Smeed), 1 kg
Semolina drobna (Smeed), 1 kg
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Woda różana, 500 ml
Woda różana, 500 ml
14,90 zł 11,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
35,90 zł 29,90 zł
szt.
Suszone figi 400 g
Suszone figi 400 g
25,90 zł 19,90 zł
szt.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
59,90 zł 55,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
34,90 zł 24,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g
Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g
19,90 zł 16,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 16 kg
420,00 zł 380,00 zł
szt.

Szanowni Klienci, obecnie utrudniony jest z nami kontakt telefoniczny.

Proszę o przesyłanie maila lub sms.

Czas realizacji zamówień może ulec wydłużeniu o kilka dni.

Za utrudnienia przepraszamy!

Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, Chtoura Gaarden, 500 ml

MelasazGranatówChtoura500ml.jpg
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 22,90 zł 24,90 zł 22.90
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 110 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, Chtoura Garden, 500 ml

 

Smakowita gęsta melasa z granatów dodawana do deserów, do przygotowania napojów, do sałatek. Smak słodko-kwaśny. Doskonały składnik do przygotowywania marynat do mięs.

Skład: Zagęszczony sok z granatów, woda, cukier, kwasek cytrynowy, sól, barwnik karmelowy.

Opakowanie szklane 500 ml 

Wytwarza się ją z owoców granatu. Owoce zbiera się ręcznie. Ręcznie też rozłupuje się owoce i wydobywa z nich ziarna granatu które następnie wygniata sie w celu wydobycia soku bez uszkadzania pestki. Zebrany sok gotuje się na wolnym ogniu w wielkich miedzianych kotłach ciągle mieszając. W trakcie tego procesu sok gęstnieje i zmiena barwę z intensywnie czerownej na brunatną. Po ostygnięciu melasę przelewa sie do dużych szkalnych gąsiorów i wystawia na słońce. Melasa jest gotowa po 14 - 30 dniach  w zależności od nasłonecznienia i wielkości gąsiorów.

Zastosowanie: 

Do marynaty do mięsa - powoduje że mięso kruszeje. Podczas grilowania lub smarzenia cukry zawarte w melasie karmelizują na powierzchi mięsa co powoduje że mięso jest wewnątrz soczyste.Do wzbogacenia smaku koncentratu pomidorowego - pomidorowa z dodatkiem melasy z granatów ... to jest to :).Tort nasączony ponczem z grenadiną to coś dla wykwintnych łasuchów. Sałatka z sosem vinegret z dodatkiem grenadiny nie tylko jest smaczna, ale i zdrowa.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl