
- Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g
- Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Ciasteczko mamoul (mamul) z daktylami, 21g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Woda różana, 500 ml
- Woda różana, 250 ml
- Sumak, 75 g
Masło klarowane Durra 880 g





Opis
Prawdziwe masło klarowane, delikatne w smaku i zapachu. Bez niego wielu miłośników gotowania nie wyobraża sobie życia. Ghee marki Durra ma złocistą barwę i delikatny smak.
Dzięki odparowaniu wody i usunięciu zanieczyszczeń masło klarowane staje się bardzo dobrym tłuszczem do smażenia. Jego temperatura dymienia, czyli temperatura, w której tłuszcz zaczyna się palić i dochodzi do wytwarzania toksyn, jest o ok. 100oC wyższa niż masła i wynosi 252oC. Dzięki tej właściwości oraz zawartości głównie nasyconych kwasów tłuszczowych masło klarowane nadaje się nawet do długotrwałego smażenia w głębokim tłuszczu.
Masło klarowane może być przechowywane w temperaturze pokojowej (wówczas jego konsystencja będzie mniej stała) lub w lodówce. Dzięki temu, że masło klarowane to praktycznie sam tłuszcz, przy tym w dużej mierze nasycony, który jest mało podatny na utlenianie, produkt długo nie jełczeje i zachowuje świeżość.
Skład: Czysty tłuszcz mleczny 99,9%, aromat
Opakowanie - puszka 880 g z przykrywką
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Energia - 900 kcal
Tłuszcz - 99,9 g
z czego nasycone kwasy tłuszczowe - 70 g
Węglowodany - 0,05 g
z czego cukier - 0,05 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Opinie o produkcie (0)
