
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(59)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(82)
- Ciasta i ciasteczka(23)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(24)
- Słodkości pozostałe(46)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(73)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Woda różana, 500 ml
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
- Mariamija (mariamije) 50g
- Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Napój z guawy, 250 ml
- Napój z mango, 250 ml
- Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Marynowane papryczki hot chilli 170g





Opis
Ostre papryczki chilli na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Skład: Papryczki 58,8%, woda, sól, ocet winny, kwasek cytrynowy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Opakowanie: Słoiczek 170 g netto
Waga odcieku 100 g
Produkty powiązane
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie do podawania na ciepło. Doskonałe, sycące danie. Często podawane na śniadanie z sałatką z pomidorów, oliwą.
Ajvar łagodny 680 g

Doskonała łagodna pasta paprykowo-warzywna. maczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Ajvar pikantny 680 g

Doskonała pasta paprykowo-warzywna. Pikantna, z zawartością papryczek peperoni. Smaczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 800 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 400 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 600 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g

Konserwowane, całe liście winogron. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego jebra, dolma - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 760 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw.
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa łagodna, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni arabskiej.
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Pasta pomidorowa, koncentrat 28-30%, 700 g

Pasta pomidorowa z pomidorów dojrzewiających na tureckim słońcu. Intensywny smak pomidorów. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej.
Pasta paprykowa ostra, koncentrat, 700 g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa ostra, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej. Dla amatorów ostrych smaków.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg

Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Liście winogron całe, konserwowane, tacka, 350 g

Konserwowane, całe liście winogron. Produkt na tacce, próźniowo zapakowany. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego dolma, jebra - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Suszone słońcem pomidory w aromatycznym oleju, 520 g

Suszone tureckim słońcem pomidory w aromatycznym oleju z przyprawami. Miąższ, bez pestek. Doskonały dodatek do dań, do sałatek. Bez środków konserwujących.
Bakłażan pieczony, 510 g

Bakłażan pieczony. Półprodukt do przygotowania np. mtebbalu (baba ghanoush), czyli pasty z pieczonego bakłażana z dodatkiem pasty sezamowej tahini, jogurtu i czosnku.
Bamia, okra zielona w zalewie, 680 g

Okra zielona, bamia, konserwowana, w lekko słonej zalewie z dodatkiem plastra pomidora. Smaczna baza do dań i gulaszy warzywnych.
Faszerowane ryżem liście winogron (dolma), 1,8 kg

Liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami. Gotowe danie. Puszka dla gastronomii, na większe spotkanie.
Faszerowane liście winogron (dolma), 400 g

Tradycyjne dnie - liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami.
Papryka faszerowana ryżem (mahshy), 350 g

Gotowe danie. Papryka nadziewana ryżem z warzywami i przyprawami.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura, produkt uznanej firmy Durra
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, 600g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 2900 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Rzepa konserwowana, kiszonka krojona, 2800g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 600 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, Khater 2900g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2700 g

Aromatyczne niewielkie zielone oliwki nacinane, z libańskich gajów oliwnych, w lekkiej zalewie, z dodatkiem czosnku.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 800 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g

Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych piklami
Dip z ostrej czerwonej papryki z nasionkami, Durra 360 g

Dip ze zmiażdżonej ostrej papryki czerwonej z ziarenkami.
Rzepa konserwowana, kiszonka, 800 g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Pikle z mango w sosie musztardowym, 400 g

Pikle z owoców mango w sosie musztardowym z dodatkiem przypraw.
Pasta pomidorowa, koncentrat , 650 g

Gęsta, aromatyczna pasta pomidorowa. Intensywny smak pomidorów. Produkt 100% naturalny bez nieporządanych dodatków.
Serca karczochów w zalewie lekko słonej, 600g netto

Konserwowane serca karczochów w słono-kwaśnej zalewie.
Musaka, danie gotowe, 400 g

Musaka, tradycyjne warzywne danie śródziemnomorskie. Produkt gotowy do zjedzenia.
Falafel mix – mieszanka, Algota 200 g

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki.
Marynowane papryczki peperoni 170g

Ostre papryczki peperoni na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Kiszone cytryny z szafranem 660g net

Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 330 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 580 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Opinie o produkcie (0)
