Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g
Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g
19,90 zł 15,90 zł
szt.
Ajvar pikantny 680 g
Ajvar pikantny 680 g
19,90 zł 18,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
19,90 zł 15,90 zł
szt.
Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
17,90 zł 15,90 zł
szt.
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g
16,90 zł 14,90 zł
szt.
Woda różana, 500 ml
Woda różana, 500 ml
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
Herbata cejlońska Horsehead, 160 g
18,90 zł 14,90 zł
szt.
Woda różana, 250 ml
Woda różana, 250 ml
9,90 zł 7,90 zł
szt.
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g
29,90 zł 26,90 zł
szt.
Ser Akawi, Akkawi, 40%, ok. 400 g
Ser Akawi, Akkawi, 40%, ok. 400 g
29,90 zł 27,90 zł
szt.

Tylko dziś :) RABAT na Twoje zakupy na majówkę

 Zrób sobie arabską majówkę na wiosnę :)

Minimalna kwota zakupów: 50 PLN

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl