
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Makaron Szarije, (sherije, sharije, szerije, vermiczeli)) 500 g
- Pestki melona super prażone Al-Samir, 300 g
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g
- Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
- Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT
- Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Lokum o smaku owoców granatu w otoczce pudrowej, 500 g





Opis
Lokum o smaku owoców granatu w otoczce pudrowej, 500 g
Tradycyjny deser turecki. Rodzaj galaretki z cukru i skrobi z dodatkami smakowymi w otoczce pudrowej. Smak owocu granatu.
Lokum nazywane również tureckim przysmakiem (Turkish Delight) to prawdopodobnie najbardziej słynna odmiana tureckich słodyczy. W Polsce od dawna znane było pod nazwą rachatłukum, którą upowszechnił Henryk Sienkiewicz w powieści "Pan Wołodyjowski", w której to tytułowy Mały Rycerz przywoził ukochanej Baśce rzeczone rachatłukum jako wielki przysmak orientalny.
Opakowanie 500 g netto
Skład: Cukier, skrobia, kwasek cytrynowy, aromat owocu granatu, barwnik spożywczy