
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(57)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(79)
- Ciasta i ciasteczka(18)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(23)
- Słodkości pozostałe(45)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(70)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g
- Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Ciasteczko mamoul (mamul) z daktylami, 21g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Woda różana, 500 ml
- Woda różana, 250 ml
- Sumak, 75 g
Labneh - kulki serowe z miętą w oliwie, 640 g





Opis
Labneh - kulki serowe z miętą, w oliwie 640 g
Ser z jogurtu z mleka krowiego z dodatkiem suszonej, aromatycznej mięty.
Doskonały dodatek do pieczywa, na śniadanie, kolację, na przekąskę. Oliwę można dodatkowo dowolnie aromatyzować ulubioną przyprawą dodając ząbki czosnku, zioła, etc. co znakomicie wpływa na smak sera. Otwarty słoik można przechowywać przez kilka tygodni w lodówce.
Waga netto - 640 g
Skład: mleko krowie, podpuszczka, woda, olej roślinny, mięta, sól
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Produkty powiązane
Labneh - kulki serowe w oliwie, 640 g

Kule z białego delikatnego sera zanurzone w oliwie.
Przyprawa do białego sera i labneh, 30 g

Przyprawa wzbogacająca smak białego sera i labneh czyli gęstego jogurtu.
Labneh - kulki serowe z papryką, w oliwie, 640 g

Kule z białego delikatnego sera wytworzonego z jogurtu, z dodatkiem płatków papryki, zanurzone w oliwie.
Baba ghanoush (mtebbal), pasta z pieczonego bakłażana, 310 g

Baba ganoush, baba gannoush, baba ghannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug (arab. بابا غنوج) Pasta z pieczonych bakłażanów z dodatkiem sezamu. Gotowe danie, które może być doprawione do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Falafel – mieszanka, 200 g

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki.
Ajvar łagodny, 350 g

Doskonała pasta paprykowo warzywna. Słoiczek o wadze netto 350 g.
Falafel - mieszanka. 2 x 175 gr + gratis

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki. Pakiet składający się z dwóch opakowań mieszanki a 175 g + mała forma do robienia falafela.
Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Okra w sosie pomidorowym, 300 g

W tym daniu gotowym okra jest w sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, czosnku, oleju słonecznikowego i przypraw.
Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie do podawania na ciepło. Doskonałe, sycące danie. Często podawane na śniadanie z sałatką z pomidorów, oliwą.
Ajvar łagodny 680 g

Doskonała łagodna pasta paprykowo-warzywna. maczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Ajvar pikantny 680 g

Doskonała pasta paprykowo-warzywna. Pikantna, z zawartością papryczek peperoni. Smaczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Biały ser warkocz 40% tł., 1200 g

Biały ser półtwardy w postaci warkocza, w delikatnej zalewie solankowej. Zawartość tłuszczu 40%. 500 g odsączonego sera w puszce.
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr

Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw, ale używana również jako dodatek do pieczywa arabskiego (np. z oliwą lub masłem). Mieszkanka ziołowa na bazie tymianku i sezamu.
Hommos, humus tahina (Msabahha), 380 g

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 800 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 400 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Zatar (Zaatar) , 75g

Zaatar - mieszanka śniadaniowa składająca się z tymianku, sumaku, kuminu, sezamu i soli.
Ciasto youfka (yufka, jufka) w płatach, baza do dań, 500 g

Cienkie płaty ciasta do przygotowania bliskowschodnich i tureckich dań. W opakowaniu 3 duże okrągłe płaty o średnicy 60-65 cm. Produkt świeży dostępny w każdy wtorek, wysyłka w środę lub w czwartek, polecamy kurierem.
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g

Bardzo cienkie płaty ciasta będące bazą i składnikiem wielu dań w kuchni bliskowschodniej. Przekładane orzechami, pistacjami, serami - jeden składnik pozwalający na przygotowanie wielu odmian pysznych dań i deserów. Przechowywanie w warunkach chłodniczych. Produkt świeży dostępny w każdy wtorek, wysyłka w środę lub w czwartek, polecamy kurierem.
Hommos, humus tahina (Msabahha), 850 g

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr

Mieszkanka na bazie tymianku z dodatkiem prażonego sezamu, prażonej przenicy, oleju słonecznikowego, sumaku, soli. Zaatar w tej mieszance jest dostkonały do bezpośredniego spożycia, np. z oliwą.
Kyszyk, Keshek 454 g

Kyszyk, Keszek - danie z kaszy bourgoul (burgol).
Sposób przygotowania w opisie produktu.
Ciasto youfka (yufka) trójkątna, baza Sigara Böreği, 360 g

Cienkie płaty ciasta do przygotowania bliskowschodnich dań. W opakowaniu 24 duże trójkątne płaty o przekątnej 28 cm. Produkt świeży dostępny w każdy wtorek, wysyłka w środę lub w czwartek, polecamy kurierem.
Hazir Sigara Böreği, Öz Yufka 400 g

Börek - tureckie pierożki w kształce cygar z ciasta filo nadziewane miękkim białym serem z pietruszką i pieprzem. Produkt gotowy do smażenia w głebokim tłuszczu.
Baba ghanoush (mtebbal) 175 g

Baba ghanoush, baba gannoush, baba ghannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug (arab. بابا غنوج) Pasta z pieczonych bakłażanów z dodatkiem sezamu. Gotowe danie, które może być doprawione do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 550 g

Makdous - bakłażany nadziewane orzechami z papryką. Przygotowane wedle receptury libańskiej, bakłażany miękkie i soczyste o lekko kwaskowym smaku nadziewane orzechami włoskimi i lekko ostrą czerwoną papryką. Konserwowane w oleju słonecznikowym.
Olej z czarnuszki Ibn-i-Sina, 250 ml

Olej z czarnuszki. 100% czysty, tłoczony na zimno. Bez dodatków chemicznych i konserwujących. Produkt niemieckiego producenta, wyprodukowany wg oryginalnej egipskiej procedury z zachowaniem wysokich europejskich standardów.
Nigella Sativa (znana jako czarny kminek egipski lub czarnuszka) nazywana jest "złotem faraonów". Od wieków wykorzystywana ze względu na szerokie właściwości lecznicze. Szczegóły w opisie produktu.
Ajvar pikantny, 350 g

Doskonała pasta paprykowo warzywna. Słoiczek o wadze netto 350 g.
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg

Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr

Mieszkanka na bazie tymianku z dodatkiem prażonego sezamu, prażonej pszenicy, oleju słonecznikowego, sumaku, soli. Zaatar w tej mieszance jest doskonały do bezpośredniego spożycia, np. z oliwą.
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g

Konserwa rybna, sardynki na ostro w oleju roślinnym.
Skład: Sardynki, olej roślinny, przyprawy, sól
Puszka 125 g netto, 90 g produkt odsączony
Faszerowane ryżem liście winogron (dolma), 1,8 kg

Liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami. Gotowe danie. Puszka dla gastronomii, na większe spotkanie.
Faszerowane liście winogron (dolma), 400 g

Tradycyjne dnie - liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami.
Papryka faszerowana ryżem (mahshy), 350 g

Gotowe danie. Papryka nadziewana ryżem z warzywami i przyprawami.
Salami z indyka w plastrach, 200 g

Salami z indyka w plastrach, w opakowaniu hermetycznym. Produkt halal.
Kiełbasa z indyka, mielonka, 400 g, Aladin

Kiełbasa drobiowa z mięsa indyka. Produkt halal w opakowaniu hermetycznym. Na kanapki, jako przekąska.
Kiełbasa z indyka i kurczaka, mielonka, 400 g, Baktat

Kiełbasa drobiowa z mięsa indyka. Produkt halal w opakowaniu hermetycznym. Na kanapki, jako przekąska.
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g

Bogata mieszkanka na sposób syryjski z Alppo, na bazie tymianku z dodatkiem kolendry, sezamu, kopru włoskiego, anyżu, sumaku, orzechów i nasion słonecznika.
Hommos, humus z tahini, 180 g

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura, produkt uznanej firmy Durra
Hommos z tahini, humus tahina, 370 g Durra

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Dip do chleba, do mięsa, do warzyw. Dodaj nieco soku z cytryny i oliwy, czosnku jeśli lubisz - i danie jest gotowe.
Baba ghanoush, pasta z pieczonego bakłażana, 370 g Durra

Baba ganoush (arab. بابا غنوج) Pasta z pieczonych bakłażanów z dodatkiem tahini. Gotowe danie, które może być doprawione do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek. Uznana firma Durra gwarantuje najlepszą jakość produktu.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, 600g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 400 g

Zaatar - mieszkanka ziół na sposób palestyński, na bazie tymianku z dodatkiem sumaku, sezamu, palonej pszenicy, soli.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 900 g

Makdous - bakłażany nadziewane orzechami z papryką. Przygotowane wedle receptury libańskiej, bakłażany miękkie i soczyste o lekko kwaskowym smaku nadziewane orzechami włoskimi i lekko ostrą czerwoną papryką. Konserwowane w oleju słonecznikowym.
Dip z ostrej czerwonej papryki z nasionkami, Durra 360 g

Dip ze zmiażdżonej ostrej papryki czerwonej z ziarenkami.
Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT

Salami z indyka i mięsa wołowego, wędzone. Produkt halal.
Serca karczochów w zalewie lekko słonej, 600g netto

Konserwowane serca karczochów w słono-kwaśnej zalewie.
Ser Shanklish (szanklisz, chenklich, shinklish), 200 g

Kulki białego sera Shanklish otoczone w mieszance przypraw. Aromatyczny ser doskonały do kanapki lub jeszcze lepszy do sałatki z pomidorem, cebulą i oliwą.
Musaka, danie gotowe, 400 g

Musaka, tradycyjne warzywne danie śródziemnomorskie. Produkt gotowy do zjedzenia.
Opinie o produkcie (0)
