
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Makaron Szarije, (sherije, sharije, szerije, vermiczeli)) 500 g
- Pestki melona super prażone Al-Samir, 300 g
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g
- Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
- Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT
- Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Kyszyk, Keshek 454 g





Opis
Kyszyk, Keszek - danie z kuchni syryjskiej oparte na kaszy bourghol.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wymieszać z zimną wodą tak, aby powstała masa o gęstości jogurtu.
100 g drobno posiekanej cebuli, 200 g mięsa mielonego i 2 ząbki czosnku (rozgniecione) smażymy w garnku na maśle klarowanym. Dodajemy uprzednio przygotowaną masę. Gotujemy przez 10 min. ciągle mieszając.
Skład: Bourghol biały, keshek, sól.
Masa netto : 454 g