Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g
29,90 zł 26,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr
15,90 zł 12,90 zł
szt.
Pismaniye "Kłębki bawełny" z pistacjami, pismanije, tacka 200 g
Pismaniye "Kłębki bawełny" z pistacjami, pismanije, tacka 200 g
17,90 zł 15,90 zł
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Ajvar łagodny, 350 g
Ajvar łagodny, 350 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Kiełbaski drobiowe grillowe, halal 400 g
Kiełbaski drobiowe grillowe, halal 400 g
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Herbata cejlońska, 1000 g
Herbata cejlońska, 1000 g
49,00 zł 44,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
35,90 zł 29,90 zł
szt.
Ser Akawi, Akkawi, 40%, ok. 400 g
Ser Akawi, Akkawi, 40%, ok. 400 g
29,90 zł 27,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 250 ml
9,90 zł 7,90 zł
szt.

Kuskus Ferrero, ziarno średniej grubości, 0.5 kg

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 11,90 zł 11.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kuskus Ferrero, ziarno średniej grubości, 500 g

Średniej grubości, doskonałej jakości kuskus - tradycyjny dodatek do dań w krajach Magrebu.

Opakowanie 0.5 kg

 

WIKIPEDIA: Kuskus (arab. kaskasa – tłuc, rozbijać) – tradycyjny produkt spożywczy łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Wywodzi się z krajów Maghrebu (północno-zachodnia Afryka) i ma postać okrągłych ziaren o średnicy rzędu 1 mm otrzymywanych z pszenicy twardej. Tradycyjnie był materiałem odpadowym przy mieleniu pszenicy w prymitywnych, kamiennych żarnach. Gruba pozostałość z mielenia pszenicy była odsiewana z mąki, namaczana w wodzie, oprószana właściwą mąką i sprzedawana jako kuskus. Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. Otrzymany granulat jest przesiewany przez sita o odpowiedniej średnicy. Jednak w handlu wciąż można spotkać kuskus produkowany z rozdrobnionych ziaren pszenicy, choć najczęściej przy udziale nowoczesnych technologii.

Kuskus gotuje się na parze, ponad gotującym się mięsem i warzywami, lub zalewa wrzątkiem i odstawia na kilka minut, aby nasiąknął wodą. Dobrze przygotowany kuskus powinien być sypki. Podaje się go z różnymi dodatkami, przede wszystkim z baraniną. Do kuskusu można podać także drób oraz rybę lub przesmażyć razem z warzywami, np. z dynią, bądź zalać przyprawionym bulionem.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl