
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Makaron Szarije, (sherije, sharije, szerije, vermiczeli)) 500 g
- Pestki melona super prażone Al-Samir, 300 g
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g
- Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
- Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT
- Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Kiszone cytryny z szafranem 660g net





Opis
Kiszone cytryny z szafranem, z Egiptu
Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Soczyste cytryny nacina się, naciera solą, układa w szklanym lub kamionkowym naczyniu i zalewa wodą na ok. 1 m-c.
Skład: cytryny, szafran, woda, sól, kwasek cytrynowy, sorbinian potasu.
Opakowanie - słoik
W opakowaniu znajduje się +/- 10 szt.
Waga netto - 660 g
Waga odsączonego produktu - 400 g
Wartości odżywcze w 100g
Kalorie - 126
Tłuszcz - 0,3 g
w tym tłuszcze nasycone - 0 g
Cholesterol - 0 g
Sód - 4 mg
Węglowodany - 30 g
w tym Błonnik - 7,2 g
w tym cukier - 4,7 g
Białko - 1,6 g