
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(57)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(79)
- Ciasta i ciasteczka(18)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(23)
- Słodkości pozostałe(45)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(70)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g
- Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Miseczka gliniana do zapiekania
- Ciasteczko mamoul (mamul) z daktylami, 21g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Woda różana, 500 ml
- Woda różana, 250 ml
Chili Con Carne 50 g





Opis
Przyprawa do Chili Con Carne 50 g.
Przyprawa -mieszanka przeznaczona do przyprawiania potrawy Chili Con Carne.
Skład: papryka czerwona granulowana, chili, sól, glutaminian sodu.
Opakowanie: torebka foliowa.
Produkty powiązane
Chilli, całe papryczki, 30 g

2-3 cm papryczki chilli suszone, dodawane do potraw dla zaostrzenia smaku. Bardzo ostre!
Anyż gwiazdkowy, gwiaździsty, 50 g

Suszone owoce z drzewa Badiana właściwego rosnącego w południowo-wschodniej Azji. Anyż jest używany jako przyprawa do ciast, kompotów, deserów i aromatyzowania napojów alkoholowych. Anyż ma też właściwości lecznicze.
Anyż mielony, 50 g

Suszone i mielone owoce z drzewa Badiana właściwego rosnącego w południowo-wschodniej Azji. Anyż jest używany jako przyprawa do ciast, kompotów, deserów i aromatyzowania napojów alkoholowych. Anyż ma też właściwości lecznicze.
Curry, 50 g

Mieszanka przyprawowa stosowana do doprawiania dań kuchni indyjskiej i orientalnej.
Czarnuszka 250 g

Przyprawa w kuchni bliskowschodniej używana do przyprawiania białych serów, dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych. Ma działanie lecznicze.
Czarnuszka, 50 g

Przyprawa w kuchni bliskowschodniej używana do przyprawiania białych serów, dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych.
Czosnek suszony mielony, 75 g

Czosnek suszony mielony. Łatwy w zastosowaniu dodatek do dań.
Estragon, liście suszone, 20 g

Przyprawa w postaci rozdrobionych listków, stosowana do aromatyzowania octu i musztardy, do kiszenia ogórków i kapusty, do sałatek oraz zup. Estragon poprawia smak niesłonych potraw więc świetnie się sprawdza do stosowania w diecie bezsolnej. Doskonały do drobiu, ryb i potraw z jajek.
Gałka muszkatołowa cała 5szt.

Gałka muszkatołowa 5 szt.
Przyprawa popularna w naszej kuchni - wysuszone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Garam Masala, 50 g

Orientalna mieszanka przyprawowa, nieodzowny składnik kuchni wedyjskiej. W skład mieszanki wchodzą osobno prażone i razem mielone składniki: kolendra, kozieradka, kumin, gorczyca, goździki, pieprz, anyż, imbir, czosnek. W zależności od regionu sporządzania mieszanki oraz osobistego smaku proporcje składników w mieszance się różnią. Zazwyczaj dodawana pod koniec gotowania. Nadaje się np. do dań z ryżu.
Harrisa w proszku, 50 g

Przyprawa o wyrażnie ostrym smaku, mieszanka składająca się z papryczek chilli, czosnku, kolendry, kuminu, papryki i soli.
Kardamon ziarno, 30 g

Aromatyczna przyprawa poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Kardamon dodajemy do herbaty, kawy, ciast, owocowych sałatek, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
Kminek mielony, 50 g

Aromatyczna przyprawa w postaci zmielonych ziaren, doskonale wpływająca na trawienie.
Kolendra - liście suszone, 20 g

Suszone liście kolendry. Aromatyczna przyprawa w postaci suszu.
Kolendra suszona mielona, 50 g

Suszone owoce kolendry (często nazywane "nasionami") zazwyczaj stosowane są w postaci zmielonej jako przyprawa. W całości bywają prażone na sucho tuż przed zmieleniem w celu podniesienia walorów smakowych.
Kozieradka, helbe, 50 g

Nasiona kozieradki - helbe. Nasiona są używane jako przyprawa m.in. do przygotowania zalew do marynat, proszku curry, makaronów, pieczywa i potraw mięsnych. Kozieradka ma szerokie działanie lecznicze a w arabskiej kuchni robi się z jej wywaru napój z dodatkiem miodu.
Kumin mielony, 50 g

Aromatyczna przyprawa doskonale wpływająca na trawienie. Opakowanie folia 50 g
Kumin ziarno, 50 g

Aromatyczna przyprawa doskonale wpływająca na trawienie. Opakowanie folia 50 g
Kurkuma, 50 g

Kurkuma - proszkowany korzeń ostryżu długiego, rosnącego w Azji kuzyna imbiru. Historycznie używana do barwienia potraw, współcześnie wykorzystywana jest jako przyprawa, ma też właściwości lecznicze. Wchodzi w skład mieszanek przyprawowych, z których najpopularniejsza - curry swój żółty kolor zawdzięcza właśnie kurkumie.
Kwiat muszkatołowy - macis, 20 g

Kwiat muszkatołowy - macis 20 g. Przyprawa popularna w naszej kuchni - wysuszone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Mahlep (mahaleb), ziarna wiśni wonnej, 50 g

Przyprawa pochodząca z ziaren wiśni wonnej. W kuchni bliskowschodniej i tureckiej stosowana przede wszystkim do wypieków i wyrobów cukierniczych dla wyostrzenia ich smaku. Intensywny smak, pomiędzy gorzkimi migdałami a wiśniami.
Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g

Przyprawa pochodząca ze zmielonych ziaren wiśni wonnej. W kuchni bliskowschodniej i tureckiej stosowana przede wszystkim do wypieków i wyrobów cukierniczych dla wyostrzenia ich smaku. Intensywny smak, pomiędzy gorzkimi migdałami a wiśniami.
Mieszanka siedmiu przypraw, 50 g

Orientalna mieszkanka 7 przypraw. Opakowanie folia 50 g
W skład mieszkanki wchodzą: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon, goździki, nasiona wiśni wonnej, imbir, gałka muszkatołowa.
Mięta - liście suszone, 30 g

Suszona mięta - zielona, bardzo aromatyczna. Arabowie darzą miętę prawdziwym uwielbieniem i dodają ją do wielu różnorodnych potraw.
Orientalna przyprawa do mięsa, 50 g

Mieszanka przypraw do przygotowania mięsnych dań o orientalnym smaku.
Papryka czarna Antep Isot, 75 g

Czarna papryka w płatkach z tureckiego regionu Antep. BARDZO OSTRA.
Papryka słodka mielona, 75 g

Wyselekcjonowana papryka o szlachetnym słodkim smaku, mielona.
Pestki dyni łuksane 100 g

Łuskane pestki dyni 100 g. Doskonały dodatek do sałatek, do wypieków, do zapiekanek. Lub jako przegryzka.
Pieprz biały mielony 150 g

Przyprawa pieprz biały - otrzymywana przez moczenie, suszenie i otarcie mięsistej, w pełni dojrzałej, owocni jagód pieprzu czarnego. Biały pieprz ma smak mniej palący i bardziej subtelny niż czarny.
Przyprawa Biriani, 50 g

Przyprawa Briani - Mieszanka przypraw do klasycznego dania kuchni północnych indi i kuchni mongolskiej. Używana również w kuchni arabskiej i tureckiej.
Przyprawa do baraniny, 40g

Mieszanka przypraw do mięsa baraniego. Szczególnie polecana do pieczeni. Nie zawiera soli.
Przyprawa do białego sera i labneh, 30 g

Przyprawa wzbogacająca smak białego sera i labneh czyli gęstego jogurtu.
Przyprawa do ciasta kaak (kahk), 50 g

Przyprawa niezbędna do wypieku popularnych na Bliskim Wschodzie paluchów z ciasta chlebowego - kaak (kahk). Sucharki te to przysmak dzieci, to również wypiek tradycyjnie przygotowywany w czasie Ramadanu. Przyprawa może być z powodzeniem wykorzystywana do innych ciast.
Przyprawa do falafela, 50 g

Mieszanka przypraw do falafela - kotlecików z cieciorki.
Przyprawa do hamburgera, mięsa mielonego, 50 g

Hamburger z orientalną nutą, kotlet mielony inaczej. Wypróbuj tę tradycyjną mieszankę przypraw, nadaj potrawom oryginalny smak.
Przyprawa do indyka (Shish taouk ahmar), 50 gr

Mieszanka przypraw do mięsa z indyka. Szczególnie polecana do przygotowania szaszłyków z indyka. Świetnie podnosi walory potraw również z innego mięsa drobiowego. Ponieważ w skład mieszanki wchodzi sumak, przyprawa doskonale marynuje mięso i nadaje mu delikatnie kwaskowaty posmak.
Przyprawa do kabseh, 50 g

Przyprawa do tradycyjnej potrawy z krajów Półwyspu Arabskiego - Kabseh (ryż z mięsem i warzywami).
Przyprawa do kafty, do wołowiny mielonej, 50 g

Przyprawa do kafty - kotlecików z mielonej wołowiny. Również do innych dań mięsnych. Opakowanie folia 50 g.
Przyprawa do kibbe, kibby, drobno mielona, 50g

Mieszanka przypraw do doprawiania kibbe - dania kuchni arabskiej, sporządzonego z masy burglowo-mięsnej nadziewane mięsem i orzeszkami pinii. Popularne mezze.
Przyprawa do kiełbasek sojok, 50 g

Dodatek przyprawowy do tradycyjnych kiełbasek sojok. Przyprawa doskonale nadaje się również do innych dań z mięsa, nadając im orientalny paprykowo-imbirowy smak.
Przyprawa do Makloubeh, 50 g

Przyprawa do makloubeh, dania popularnego w krajach Lewantu.
Przyprawa do mięsa Döner, 75 g

Mieszanka przypraw do przygotowania mięsnych dań o orientalnym smaku.
Przyprawa do sałaty, sałatek, 40g

Mieszanka przypraw do przygotowania sałaty o orientalnym smaku.
Przyprawa do steków, biftek, 75 g

Przyprawa do steków. Mieszanka z nutą orientalną do tradycyjnych bifteków czyli steków z mięsa wołowego.
Przyprawa do szawarmy (shawarmy) z kurczaka, 50 g

Mieszanka przypraw do przygotowania oryginalnej, orientalnej szawarmy z kurczaka.
Przyprawa imbir mielony 50 g

Przyprawa o właściwościach rozgrzewających, korzenny aromat, nieco palący smak z cytrusowo-słodkawą nutą.
Anyż, anyżek owoc, 200 g

Owoce anyżu, anyżku. Owoc anyżu zawiera olejek eteryczny, dzięki któremu owoce anyżku mają zastosowanie przyprawowe. Owoce anyżku mają również zastosowanie w ziołolecznictwie.
Chilli, całe papryczki, 200 g

2-3 cm papryczki chilli suszone, dodawane do potraw dla zaostrzenia smaku. Bardzo ostre!
Kurkuma, 250 g

Kurkuma - proszkowany korzeń ostryżu długiego, rosnącego w Azji kuzyna imbiru. Historycznie używana do barwienia potraw, współcześnie wykorzystywana jest jako przyprawa, ma też właściwości lecznicze. Wchodzi w skład mieszanek przyprawowych, z których najpopularniejsza - curry swój żółty kolor zawdzięcza właśnie kurkumie.
Kardamon mielony, 60 g

Aromatyczna przyprawa poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Kardamon dodajemy do herbaty, kawy, ciast, owocowych sałatek, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 330 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 580 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Opinie o produkcie (0)
