
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Makaron Szarije, (sherije, sharije, szerije, vermiczeli)) 500 g
- Pestki melona super prażone Al-Samir, 300 g
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g
- Kiełbaski drobiowe, parówki, halal 400 g
- Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT
- Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Bamia, okra zielona w zalewie, 680 g





Opis
Bamia, okra zielona w zalewie, 680 g
Smaczna baza do dań i gulaszy warzywnych. Okra (Ketmia piżmowa) to lekko puchate ciemnozielone warzywo wielkości małego palca nieco przypominające w wyglądzie cukinię. Nie trzeba jej obierać ani obcinać końcówek, wystarczy umyć. Można spożywać na surowo, podsmażyć z innymi warzywami i podać z ryżem, ugotować w wodzie lub na parze i używać do zup. Nasiona okry zawierają zdrowe oleje nienasycone takie jak kwas oleinowy typu omega-9 oraz kwas linolowy typu omega-6.
Skład: okra, woda, pomidory, sól, kwasek cytrynowy, stabilizator chlorek wapnia
Po otwarciu słoika, przechowywać w lodówce.
Opakowanie: słoik 680 g netto, waga odsączonego produktu 375 g
Wartości odżywcze dla 100 g produktu: energia - 46 kcal, białko - 1,8 g, węglowodany - 8 g, z czego cukier 2g, błonnik 2,5g, tłuszcz - 0,2 g