
- Przepisy kuchni arabskiej(73)
- Dania gotowe(57)
- Przyprawy sypkie(96)
- Przyprawy pozostałe(44)
- Nabiał(38)
- Wędliny halal(25)
- Warzywa konserwowe(47)
- Warzywa suszone(13)
- Kawa i herbata(79)
- Ciasta i ciasteczka(18)
- Chałwa, pismaniye, tahini(26)
- Dżemy i konfitury(14)
- Desery(23)
- Słodkości pozostałe(45)
- Pasty owocowe i melasy(10)
- Oliwki(13)
- Oliwa(3)
- Kasze i ryż(29)
- Soki i napoje(25)
- Suszone owoce, orzechy(29)
- Akcesoria kuchenne(70)
- Dla gastronomii(40)
- Dla ciała(3)
Nowości
Promocje

- Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g
- Mahlep (mahaleb), zmielone ziarna wiśni wonnej, 50 g
- Żelatyna wołowa, biała 50 g
- Ciasteczko mamoul (mamul) z daktylami, 21g
- Salami z indyka w plastrach, 200 g
- Mariamija (mariamije) 50g
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Woda różana, 500 ml
- Woda różana, 250 ml
- Sumak, 75 g
Ajvar łagodny 680 g





Opis
Ajvar łagodny. Słoik 680 g.
Doskonała pasta na bazie papryki i bakłażanów. Smaczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin. Może również służyć do przygotowania różnych potraw, np. zawiesistych zup, gulaszu, gotowanych dań warzywnych itp.
Zawartość - papryka, bakłażany, oliwa, przyprawy i zioła, ocet winny.
Bez konserwantów i sztucznych barwników. Produkt organiczny.
Produkt wegetariański.
Opakowanie: Słoiczek szklany. Waga produktu netto 680 g
Produkty powiązane
Ajvar łagodny, 350 g

Doskonała pasta paprykowo warzywna. Słoiczek o wadze netto 350 g.
Ajvar pikantny, 350 g

Doskonała pasta paprykowo warzywna. Słoiczek o wadze netto 350 g.
Baba ghanoush (mtebbal) 175 g

Baba ghanoush, baba gannoush, baba ghannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug (arab. بابا غنوج) Pasta z pieczonych bakłażanów z dodatkiem sezamu. Gotowe danie, które może być doprawione do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych.
Baba ghanoush (mtebbal), pasta z pieczonego bakłażana, 310 g

Baba ganoush, baba gannoush, baba ghannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug (arab. بابا غنوج) Pasta z pieczonych bakłażanów z dodatkiem sezamu. Gotowe danie, które może być doprawione do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych
Falafel - mieszanka. 2 x 175 gr + gratis

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki. Pakiet składający się z dwóch opakowań mieszanki a 175 g + mała forma do robienia falafela.
Falafel – mieszanka, 200 g

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki.
Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g

Gotowe danie do podawania na ciepło. Doskonałe, sycące danie. Często podawane na śniadanie z sałatką z pomidorów, oliwą.
Hazir Sigara Böreği, Öz Yufka 400 g

Börek - tureckie pierożki w kształce cygar z ciasta filo nadziewane miękkim białym serem z pietruszką i pieprzem. Produkt gotowy do smażenia w głebokim tłuszczu.
Hommos, humus tahina (Msabahha), 380 g

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych
Hommos, humus tahina (Msabahha), 850 g

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych
Kyszyk, Keshek 454 g

Kyszyk, Keszek - danie z kaszy bourgoul (burgol).
Sposób przygotowania w opisie produktu.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg

Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 550 g

Makdous - bakłażany nadziewane orzechami z papryką. Przygotowane wedle receptury libańskiej, bakłażany miękkie i soczyste o lekko kwaskowym smaku nadziewane orzechami włoskimi i lekko ostrą czerwoną papryką. Konserwowane w oleju słonecznikowym.
Okra w sosie pomidorowym, 300 g

W tym daniu gotowym okra jest w sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, czosnku, oleju słonecznikowego i przypraw.
Sardynki na ostro w oleju roślinnym, Yacout, 125 g

Konserwa rybna, sardynki na ostro w oleju roślinnym.
Skład: Sardynki, olej roślinny, przyprawy, sól
Puszka 125 g netto, 90 g produkt odsączony
Faszerowane ryżem liście winogron (dolma), 1,8 kg

Liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami. Gotowe danie. Puszka dla gastronomii, na większe spotkanie.
Faszerowane liście winogron (dolma), 400 g

Tradycyjne dnie - liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami.
Papryka faszerowana ryżem (mahshy), 350 g

Gotowe danie. Papryka nadziewana ryżem z warzywami i przyprawami.
Bakłażan pieczony, 510 g

Bakłażan pieczony. Półprodukt do przygotowania np. mtebbalu (baba ghanoush), czyli pasty z pieczonego bakłażana z dodatkiem pasty sezamowej tahini, jogurtu i czosnku.
Bamia, okra zielona w zalewie, 680 g

Okra zielona, bamia, konserwowana, w lekko słonej zalewie z dodatkiem plastra pomidora. Smaczna baza do dań i gulaszy warzywnych.
Cieciorka gotowana, puszka 400 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 400 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g

Ciecierzyca, groch włoski, gotowana, w puszce 800 g. Doskonała baza do dań, np. do falafela - kotlecików z cieciorki.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 2900 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 600 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra

Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura, produkt uznanej firmy Durra
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 760 g

Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw.
Liście winogron całe rolowane, konserwowane, 850 g

Konserwowane, całe liście winogron. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego jebra, dolma - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Liście winogron całe, konserwowane, tacka, 350 g

Konserwowane, całe liście winogron. Produkt na tacce, próźniowo zapakowany. Niezbędne do domowego przygotowania najpopularniejszego dolma, jebra - małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Dzikie ogórki konserwowe Khater, 800 g

Oryginalna konserwowa libańska przystawka lub dodatek do dań. Smaczne i oryginalne ogórki tzw. dzikie.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 2800 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Ogórki konserwowane tzw. syryjskie, Khater, 600 g

Ogórki konserwowane, w zalewie słono-kwaśnej. Charakterystyczna arabska kiszonka. Dodatek do dań, przystawka.
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g

Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych piklami
Biały ser warkocz 40% tł., 1200 g

Biały ser półtwardy w postaci warkocza, w delikatnej zalewie solankowej. Zawartość tłuszczu 40%. 500 g odsączonego sera w puszce.
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr

Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw, ale używana również jako dodatek do pieczywa arabskiego (np. z oliwą lub masłem). Mieszkanka ziołowa na bazie tymianku i sezamu.
Zatar (Zaatar) , 75g

Zaatar - mieszanka śniadaniowa składająca się z tymianku, sumaku, kuminu, sezamu i soli.
Ciasto youfka (yufka, jufka) w płatach, baza do dań, 500 g

Cienkie płaty ciasta do przygotowania bliskowschodnich i tureckich dań. W opakowaniu 3 duże okrągłe płaty o średnicy 60-65 cm. Produkt świeży dostępny w każdy wtorek, wysyłka w środę lub w czwartek, polecamy kurierem.
Ciasto fillo, filo, phylo, baza do dań, 480 g

Bardzo cienkie płaty ciasta będące bazą i składnikiem wielu dań w kuchni bliskowschodniej. Przekładane orzechami, pistacjami, serami - jeden składnik pozwalający na przygotowanie wielu odmian pysznych dań i deserów. Przechowywanie w warunkach chłodniczych. Produkt świeży dostępny w każdy wtorek, wysyłka w środę lub w czwartek, polecamy kurierem.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr

Mieszkanka na bazie tymianku z dodatkiem prażonego sezamu, prażonej przenicy, oleju słonecznikowego, sumaku, soli. Zaatar w tej mieszance jest dostkonały do bezpośredniego spożycia, np. z oliwą.
Ciasto youfka (yufka) trójkątna, baza Sigara Böreği, 360 g

Cienkie płaty ciasta do przygotowania bliskowschodnich dań. W opakowaniu 24 duże trójkątne płaty o przekątnej 28 cm. Produkt świeży dostępny w każdy wtorek, wysyłka w środę lub w czwartek, polecamy kurierem.
Olej z czarnuszki Ibn-i-Sina, 250 ml

Olej z czarnuszki. 100% czysty, tłoczony na zimno. Bez dodatków chemicznych i konserwujących. Produkt niemieckiego producenta, wyprodukowany wg oryginalnej egipskiej procedury z zachowaniem wysokich europejskich standardów.
Nigella Sativa (znana jako czarny kminek egipski lub czarnuszka) nazywana jest "złotem faraonów". Od wieków wykorzystywana ze względu na szerokie właściwości lecznicze. Szczegóły w opisie produktu.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr

Mieszkanka na bazie tymianku z dodatkiem prażonego sezamu, prażonej pszenicy, oleju słonecznikowego, sumaku, soli. Zaatar w tej mieszance jest doskonały do bezpośredniego spożycia, np. z oliwą.
Salami z indyka w plastrach, 200 g

Salami z indyka w plastrach, w opakowaniu hermetycznym. Produkt halal.
Kiełbasa z indyka, mielonka, 400 g, Aladin

Kiełbasa drobiowa z mięsa indyka. Produkt halal w opakowaniu hermetycznym. Na kanapki, jako przekąska.
Kiełbasa z indyka i kurczaka, mielonka, 400 g, Baktat

Kiełbasa drobiowa z mięsa indyka. Produkt halal w opakowaniu hermetycznym. Na kanapki, jako przekąska.
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 400 g

Bogata mieszkanka na sposób syryjski z Alppo, na bazie tymianku z dodatkiem kolendry, sezamu, kopru włoskiego, anyżu, sumaku, orzechów i nasion słonecznika.
Hommos, humus z tahini, 180 g

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Przepis na przygotowanie pysznej pasty w produktach powiązanych.
Hommos z tahini, humus tahina, 370 g Durra

Pasta z cieciorki z dodatkiem pasty sezamowej tahini. Dip do chleba, do mięsa, do warzyw. Dodaj nieco soku z cytryny i oliwy, czosnku jeśli lubisz - i danie jest gotowe.
Baba ghanoush, pasta z pieczonego bakłażana, 370 g Durra

Baba ganoush (arab. بابا غنوج) Pasta z pieczonych bakłażanów z dodatkiem tahini. Gotowe danie, które może być doprawione do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek. Uznana firma Durra gwarantuje najlepszą jakość produktu.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, 600g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 400 g

Zaatar - mieszkanka ziół na sposób palestyński, na bazie tymianku z dodatkiem sumaku, sezamu, palonej pszenicy, soli.
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 900 g

Makdous - bakłażany nadziewane orzechami z papryką. Przygotowane wedle receptury libańskiej, bakłażany miękkie i soczyste o lekko kwaskowym smaku nadziewane orzechami włoskimi i lekko ostrą czerwoną papryką. Konserwowane w oleju słonecznikowym.
Dip z ostrej czerwonej papryki z nasionkami, Durra 360 g

Dip ze zmiażdżonej ostrej papryki czerwonej z ziarenkami.
Salami z indyka i wołowiny, 400 g SUNTAT

Salami z indyka i mięsa wołowego, wędzone. Produkt halal.
Serca karczochów w zalewie lekko słonej, 600g netto

Konserwowane serca karczochów w słono-kwaśnej zalewie.
Ser Shanklish (szanklisz, chenklich, shinklish), 200 g

Kulki białego sera Shanklish otoczone w mieszance przypraw. Aromatyczny ser doskonały do kanapki lub jeszcze lepszy do sałatki z pomidorem, cebulą i oliwą.
Labneh - kulki serowe z papryką, w oliwie, 640 g

Kule z białego delikatnego sera wytworzonego z jogurtu, z dodatkiem płatków papryki, zanurzone w oliwie.
Labneh - kulki serowe z miętą w oliwie, 640 g

Kule z białego delikatnego sera wytworzonego z jogurtu, z dodatkiem mięty, zanurzone w oliwie.
Musaka, danie gotowe, 400 g

Musaka, tradycyjne warzywne danie śródziemnomorskie. Produkt gotowy do zjedzenia.
Pasta paprykowa łagodna, koncentrat, 680g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa łagodna, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni arabskiej.
Pasta pomidorowa, koncentrat 28-30%, 700 g

Pasta pomidorowa z pomidorów dojrzewiających na tureckim słońcu. Intensywny smak pomidorów. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej.
Pasta paprykowa ostra, koncentrat, 700 g

Gęsta, aromatyczna pasta paprykowa ostra, z papryki dojrzewiającej na tureckim słońcu. Intensywny smak papryki. Doskonale wzbogaca dania nie tylko kuchni tureckiej czy arabskiej. Dla amatorów ostrych smaków.
Suszone słońcem pomidory w aromatycznym oleju, 520 g

Suszone tureckim słońcem pomidory w aromatycznym oleju z przyprawami. Miąższ, bez pestek. Doskonały dodatek do dań, do sałatek. Bez środków konserwujących.
Rzepa konserwowana, kiszonka krojona, 2800g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Papryczki konserwowe, pikle paprykowe, Khater 2900g

Pyszne papryczki lekko ostre w zalewie konserwowej lekko kwaśnej.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2700 g

Aromatyczne niewielkie zielone oliwki nacinane, z libańskich gajów oliwnych, w lekkiej zalewie, z dodatkiem czosnku.
Rzepa konserwowana, kiszonka, 800 g

Popularne na bliskim wschodzie warzywo, kiszonka, podawana jako dodatek do dań lub jako przystawka.
Pikle z mango w sosie musztardowym, 400 g

Pikle z owoców mango w sosie musztardowym z dodatkiem przypraw.
Pasta pomidorowa, koncentrat , 650 g

Gęsta, aromatyczna pasta pomidorowa. Intensywny smak pomidorów. Produkt 100% naturalny bez nieporządanych dodatków.
Falafel mix – mieszanka, Algota 200 g

Mieszanka gotowa do przygotowania pysznych kotlecików z cieciorki.
Marynowane papryczki hot chilli 170g

Ostre papryczki chilli na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Marynowane papryczki peperoni 170g

Ostre papryczki peperoni na przekąskę albo jako dodatek do dań.
Ajvar pikantny 680 g

Doskonała pasta paprykowo-warzywna. Pikantna, z zawartością papryczek peperoni. Smaczny dodatek do kanapek, zapiekanek, do zimnych mięs i wędlin.
Kiszone cytryny z szafranem 660g net

Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 330 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Papryczki chilli konserwowe żółte, 580 g, Boltat

Pyszne papryczki chilli, 2-3 cm, ostre, w kwaskowej zalewie konserwowej.
Opinie o produkcie (0)
