Kiedy wyślemy Twoją paczkę?
PROSZĘ PRZECZYTAJ:
Towar do zamówień z danego tygodnia, złożonych do poniedziałku do 12.00, do tego momentu opłacone (lub za pobraniem) odbieramy we wtorek rano, pakujemy w środę i wysyłamy w środę/czwartek. Zamówienia złożone po poniedziałku po południu przechodzą do realizacji na następny tydzień, ponieważ produkty do tych zamówień odbierzemy w następny wtorek.
Zasada związana z terminem realizacji zamówień wynika z faktu, że nie mamy magazynu oferowanych produktów. Nasi Klienci cenią sobie fakt, że zamówione przez nich produkty mają maksymalnie długi termin przydatności do spożycia.
Niech nie zniechęci czas oczekiwania na Twoje zamówienie - maksymalnie 5 dni roboczych. W zamian otrzymasz paczkę pełną oryginalnych produktów, doskonale zapakowanych, z najlepszymi terminami przydatności do spożycia.
12 x Woda różana, 500 ml
Opis
Woda różana, 500 ml
Ujmująco pachnąca woda różana to aromatyczny dodatek do napojów serwowanych na ciepło i na zimno. W chłodne jesienno-zimowe dni kilka kropli wody dodanych do herbaty lub kawy przypomni zapachy lata. W upalne popołudnia woda różana dodana do wody z lodem smacznie ukoi pragnienie.
Woda różana to także doskonały dodatek do ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej.
Opakowanie: butelka 500ml.
Skład : woda, esencja różana.
Wodę różaną produkuje się z kwiatów róży damasceńskiej (rosa damascena - mieszaniec róży francuskiej i róży piżmowej). Sady różane zakładane sa zazwyczaj na stokach gór w Syrii, Jordanii i w Iranie. Zbiory kwiatów rozpoczynają się z początkiem kwietnia i trwają do połowy maja. Kwiaty zrywane są wczesnym rankiem lub wieczorem natychmiast po rozwinięciu się kwiatu. Kwiaty zbierane sa do koszy wykonanych z włókien palmowych wyłożonych tkaniną bawełnianą z zachowaniem szczególnej ostrożności, żeby kwiat nie uległ zgnieceniu lub zaparzeniu. Zebran płatki są dostarczane jak najszybciej do wytwórni, gdzie trafiają do miedzianych niewielkich naczyń z wodą umieszczonych na piecu. Nad naczyniami instalowane są skraplacze wykonane z miedzi. Długotrwałe i powolne orzewanie naczyń powoduje że cząsteczki pary oraz wonne olejki aromatyczne zawarte w kwaitach skraplają sie w długich miedzianych rurkach kondesatora. W naczyniu zbiera sie mieszanina olejku różanego i wody.
Destylat odstawia się na 40 dni aż nabierze klarowności. Na jego powierzchni zbiera się olejek różany który się zlewa do osobnego naczynia. Po czym destylat przechowuje się w glinianych naczyniach przypominających pękate amfory. Po trzech miesiącach woda różana jest gotowa. Ma wiele zalet i zastosowań poza kulinarnych. Np. w kosmetyce do pielęgnacji skóry.