Miseczka z ceramiki do dań ∅ 16 cm
Miseczka z ceramiki, kolor brązowy. Średnica 16 cm.
Dostępność: dostępny
Oliwa z oliwek Hayat, 1 l
Oliwa z oliwek będąca mieszanką oliwy virgin tłoczonej bezpośrednio z oliwek z oliwą uzyskaną z tłoczenia wytłoczyn z oliwek.
Dostępność: dostępny
Zhurat, zhourat - syryjska mieszanka suszonych kwiatów, DURRA, 100 g
Syryjska mieszanka suszonych kwiatów do sporządzania szlachetnego, tradycyjnego arabskiego napoju.
Dostępność: dostępny
Dole, ibrik - tygielek do parzenia kawy z przykrywką, nr 6 poj. ok. 275 ml
Tygielek z przykrywką do parzenia kawy po arabsku o poj. 275 ml. Ale może być użyty również do podgrzewania mleka, do rozpuszczania masła lub czekolady, do podawania sosu, do przygotowania syropu. Nadaje się na płytę indukcyjną.
Dostępność: dostępny
Czajnik z sitkiem do parzenia herbaty, poj. 1,5 l
Czajnik ze stali nierdzewnej, z sitkiem, do parzenia herbaty, kawy, podgrzewania wody. Pojemność 1,5 litra
Dostępność: brak towaru
Pistacje, orzechy pistacjowe niesolone, łuskane, 50 g
Orzechy pistacjowe łuskane, niesolone. Dodatek nieodzowny w wielu arabskich wypiekach. Smaczne również jako niskokoloryczna przekąska.
Dostępność: dostępny
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 380 g
Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw. Puszka 380 g.
Dostępność: dostępny
Ciasteczka, Słowicze gniazdka, 400 g Khater
Rozkoszuj się niezrównanym smakiem i delikatną konsystencją naszych słowiczych gniazdek - wyjątkowych ciasteczek prosto z serca Orientu. Każde gniazdko to mistrzowskie połączenie chrupiącej tekstury z przyjemną słodyczą, które rozpływa się w ustach, pozostawiając niezapomniane wrażenia smakowe.
Zestaw ciasteczek - kunafa (knafe) i orzechy. Pyszna mieszanka arabskich słodyczy z orzechami pistacjowymi.
Dostępność: brak towaru
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg
Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Dostępność: dostępny
Sezam czarny 75 g
Czarny sezam charakteryzuje się nieco intensywniejszym smakiem od sezamu białego, jest lekko orzechowy, słodki i pozbawiony gorzkawego posmaku. Stanowi bardzo popularny składnik wielu dań kuchni azjatyckiej, często dodawany jest do sushi, farszy, deserów, surówek i sałatek, posypuje się nim powierzchnię pieczywa. Doskonale komponuje się z mięsem, rybami, warzywami i owocami.
Dostępność: dostępny
Chałwa sezamowa z kakao, Sebahat 350 g
Turecka chałwa sezamowa o delikatnym waniliowym smaku z dodatkiem kakao.
Dostępność: dostępny
Patelenka miedziana 20 cm
Patelenka miedziana, cynowana w środku. Do jajecznicy, do sucuka, do zapiekanki
Dostępność: brak towaru