Mloukhieh, mlukije, 200 g

Suszone liście rośliny (Corchorus Corchorus L.). Inne nazwy to: molokheya, mulukhiya. Daleki kuzyn szpinaku jest składnikiem tradycyjnej bliskowschodniej potrawy o tej samej nazwie.
Dostępność: dostępny
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g

Okra mała zielona, bamya, suszona. Przed przyrządzeniem okry suszonej należy ją namoczyć na kilka godzin w wodzie.
Dostępność: dostępny
Suszona cukinia do nadziewania, mahshi, 25 szt.

Suszona cukinia do nadziewania. 25 szt w opakowaniu.
Dostępność: dostępny
Suszona papryka do nadziewania, mahshi, 25 szt.

Suszona papryka do nadziewania. 25 szt w opakowaniu.
Dostępność: dostępny
Suszony bakłażan do nadziewania, mahshi, 25 szt.

Suszony bakłażan do faszerowania. 25 szt w opakowaniu.
Dostępność: dostępny
Bobik suszony, 900 g

Na Bliskim Wschodzie bobik jest podstawą wielu dań, zup i dipów. Często doprawiany kminem rzymskim.
Dostępność: dostępny
Bób suszony, łuskany, 0,9 kg

Suszone, łuskane ziarna bobu. Baza do przygotowania falafela z bobu.
Dostępność: dostępny
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), 0,9 kg

Suszozne ziarno cieciorki - główny składnik wielu bliskowschodnich potraw, m.in. hummusu.
Roślina strączkowa, której ziarna przypominają groch.
Dostępność: dostępny
Cieciorka (ciecierzyca, groch włoski), Boltat, 0,9 kg

Suszozne ziarno cieciorki - główny składnik wielu bliskowschodnich potraw, m.in. hummusu.
Roślina strączkowa, której ziarna przypominają groch.
Dostępność: dostępny
Łubin słodki, 0,9 kg

(ترمس) Ziarna łubinu słodkiego, rośliny strączkowej z rodzaju Lupinus. Przed gotowaniem namoczyć w zimnej wodzie na 24 godziny. Gotować w świeżej, osolonej wodzie.
Dostępność: dostępny
Soczewica brązowa (czerwona niełuskana), 0,9 kg

Niełuskane ziarna soczewicy brązowej (czerwonej). Baza wielu smacznych, również wegetariańskich dań.
Dostępność: dostępny
