Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura libańska - doprawiana łagodnie.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g
Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra
Gotowany bobik służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura, produkt uznanej firmy Durra
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik, receptura kurdyjska(Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura kurdyjska - z chilli, kminem i koprem włoskim.
Dostępność: dostępny
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg
Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Dostępność: dostępny
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g
Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych piklami
Dostępność: dostępny
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 800 g
Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych piklami
Dostępność: dostępny
Faszerowane liście winogron (dolma, jebra, yaprak), 280 g
Tradycyjne dnie - liście winogron faszerowane ryżem z przyprawami.
Dostępność: brak towaru