Estragon, liście suszone, 20 g
Przyprawa w postaci rozdrobionych listków, stosowana do aromatyzowania octu i musztardy, do kiszenia ogórków i kapusty, do sałatek oraz zup. Estragon poprawia smak niesłonych potraw więc świetnie się sprawdza do stosowania w diecie bezsolnej. Doskonały do drobiu, ryb i potraw z jajek.
Dostępność: dostępny
Gałka muszkatołowa cała 5szt.
Gałka muszkatołowa 5 szt.
Przyprawa popularna w naszej kuchni - wysuszone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Dostępność: dostępny
Gałka muszkatołowa mielona 100 g
Mielone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Dostępność: dostępny
Gałka muszkatołowa mielona 50 g
Gałka muszkatołowa mielona 50 g
Mielone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Dostępność: dostępny
Kiszone cytryny z szafranem 660g net
Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę.
Dostępność: spodziewana dostawa
Kminek mielony, 50 g
Aromatyczna przyprawa w postaci zmielonych ziaren, doskonale wpływająca na trawienie.
Dostępność: dostępny
Kolendra - liście suszone, 20 g
Suszone liście kolendry. Aromatyczna przyprawa w postaci suszu.
Dostępność: dostępny
Kumin mielony, 250 g
Kumin, kmin rzymski. Aromatyczna przyprawa doskonale wpływająca na trawienie.
Dostępność: dostępny
Kumin ziarno, 50 g
Aromatyczna przyprawa doskonale wpływająca na trawienie. Opakowanie folia 50 g
Dostępność: dostępny
Kurkuma, 250 g
Kurkuma - proszkowany korzeń ostryżu długiego, rosnącego w Azji kuzyna imbiru. Historycznie używana do barwienia potraw, współcześnie wykorzystywana jest jako przyprawa, ma też właściwości lecznicze. Wchodzi w skład mieszanek przyprawowych, z których najpopularniejsza - curry swój żółty kolor zawdzięcza właśnie kurkumie.
Dostępność: dostępny
Kurkuma, 50 g
Kurkuma - proszkowany korzeń ostryżu długiego, rosnącego w Azji kuzyna imbiru. Historycznie używana do barwienia potraw, współcześnie wykorzystywana jest jako przyprawa, ma też właściwości lecznicze. Wchodzi w skład mieszanek przyprawowych, z których najpopularniejsza - curry swój żółty kolor zawdzięcza właśnie kurkumie.
Dostępność: dostępny
Kwiat muszkatołowy - macis, 20 g
Kwiat muszkatołowy - macis 20 g. Przyprawa popularna w naszej kuchni - wysuszone ziarna wiecznie zielonego drzewa uprawianego w Indonezji, Sri Lance i na Karaibach o intensywnym korzennym aromacie i lekko gorzkawym smaku.
Dostępność: dostępny