Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura palestyńska - na ostro, z chili.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego imbiru i chilli.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowany bobik wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku, na ostro, z dodatkiem chili.
Dostępność: dostępny
Gotowany bobik, receptura kurdyjska(Ful, Foul Medammas), 400 g
Gotowe danie z gotowanego bobiku z dodatkiem cieciorki. Receptura kurdyjska - z chilli, kminem i koprem włoskim.
Dostępność: dostępny
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 135 g
Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw. Wyraźnie wyczuwalny smak papryki. Puszka 135 g.
Dostępność: dostępny
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 380 g
Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw. Puszka 380 g.
Dostępność: dostępny
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 70 g
Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw. Wyraźnie wyczuwalny smak papryki. Tubka 70 g
Dostępność: dostępny
Harrisa (Le Phare Du Cap Bon) Ostra pasta paprykowa, 760 g
Ostra pasta z papryczek chilli z dodatkiem przypraw.
Dostępność: dostępny
Łubin słodki, 0,9 kg
(ترمس) Ziarna łubinu słodkiego, rośliny strączkowej z rodzaju Lupinus. Przed gotowaniem namoczyć w zimnej wodzie na 24 godziny. Gotować w świeżej, osolonej wodzie.
Dostępność: dostępny
Makdous, makdus - bakłażany nadziewane orzechami z papryką, 2,6 kg
Makdous - malutkie bakłażany nadziewane orzechami włoskimi z papryką i czosnkiem, w zalewie z oleju roślinnego. Przekąska typowo arabska.
Dostępność: dostępny
Pikle arabskie – mieszanka kiszonek, 600 g
Tradycyjny dodatek do dań kuchni arabskiej. Mieszanka konserwowanych warzyw, potocznie zwanych piklami
Dostępność: dostępny